Hogy van ennek az egyetemnek az oktatása? Nem értem a
honlapot.
Figyelt kérdés
Szeretnék jelentkezni az ELTE ÁJK-ra.Rámegyek a honlapra, s látok itt különböző tanszékeket.
pl:Alkotmányjogi Tanszék
Büntető Eljárásjogi és Büntetés-végrehajtási Jogi Tanszék
Magyar Állam- és Jogtörténet Tanszék
Római Jogi Tanszék
Most ezek között is lehet választani?
Tehát pl megyek a jogi karra, alkotmányjogi tanszék, s akkor csak azt tanulom? ez így működik? Vagy mindegyik van?Segítenétek? ha vki érti ezt, kérem írjon.
Előre is köszönöm.
2009. okt. 28. 18:13
1/4 anonim válasza:
A tanszék azon oktatók "gyűjtőhelye", akik egy adott tudományág tárgyait oktatják. :) Ezek közül nem kell választanod. Az oktatás részét képezik.
Én műszaki karon vagyok, nálunk is van Matematika Tanszék, Épületszerkezettan Tanszék, Mérnöki menedzsment Tanszék... Stbstb. És én sem csak ezt, vagy csak azt tanulom. :) Ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni. :)
2009. okt. 28. 18:29
2/4 anonim válasza:
Az ÁJK - mint neve is mutatja - állam- és jogtudománnyal foglalkozik. Ám ez akkora terület, hogy lehetetlen egyetlen szervezeti egységgel lefedni, így ún. tanszékek alakultak, melyek az állam- és jogtudomány egy-egy részét kutatják, oktatják. Ha felvételizel (és fel is vesznek), mindegyik tanszék fog órát tartani, mert az állam- és jogtudomány valamennyi részéről fogsz tanulni. Később, mikor már szakosodsz, lesz olyan, hogy szinte csak egyetlen tanszék óráira fogsz bejárni, de akkor is lesz 1-2 órád a többi tanszékről (sőt, meglehet, hogy még ÁJK-n kívüli tanszékekről is).
2009. okt. 28. 18:31
3/4 A kérdező kommentje:
ó,köszönöm szépen, már mindent értek:)
2009. okt. 28. 18:57
4/4 anonim válasza:
Általánosan, jogásznak tanulsz, majd később a gyakorlatban specializálódsz. A tanszék arra jó, hogy ha keresel pl egy büntetőjogot tanító tanárt, legalább tudod melyik emeletre, melyik titkárnőhöz kell menned. Ennyi. Az órarended szabja meg, hogy mit kell tanulnod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!