Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik a legjobb tanulási...

Melyik a legjobb tanulási technika?

Figyelt kérdés

2013. aug. 14. 19:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Hangosan ölvasod az anyagot, közben pedig fel-alá járkálsz. És próbáld megérteni, amit olvasol. Az sem árt, ha érdekesnek találod az anyagot.
2013. aug. 14. 19:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy legjobb. Mindenkinek a saját módszerei bizonyulnak a legjobbnak.
2013. aug. 14. 19:47
 3/6 A kérdező kommentje:
oké oké akkor mondjatok minél több módszert lágyszíves :)
2013. aug. 14. 19:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

- odafigyelsz órán (van, akinek ez elég)

- jól jegyzetelsz, áttekinthetően, különböző színesekkel stb (ha olyan típus vagy, aki számonkérésnél tudja, hogy a kérdésre a válasz a harmadik oldal jobb szélén van, akkor ez való neked)

- hangosan olvasod magadnak és úgy próbálod memorizálni

- magadban olvasod és úgy próbálod memorizálni

- zenét hallgatsz közben

- valamiféle mozgást végzel közben

2013. aug. 14. 20:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Nagyon jó módszer az "ismételgetős" technika.

Szóval legalább kétszer-háromszor átveszed az (adott)anyagot, de mindig kicsit másképp.

Úgy jobban megmarad.

2013. aug. 15. 13:21
 6/6 anonim válasza:
ha valami nem érdekel , úgy mond hidegen hagy az sajnos nagyon nehezen fog a memóriádba férkőzni,csak megerőszakolod magad vele, én is így vagyok most az unalmas joggal. Egyet jegyezz meg és ez most off lesz: mindig azzal próbálj meg foglalkozni az életben ami számodra érdekes, nem amiről x meg y azt mondta ,hogy ő azt jónak találja vagy a szüleid azt mondják , hogy ezzel foglalkozz kisfiam , ezzel sok pénzt lehet keresni, hanem mindig azzal ami a legjobban érdekel. Kivételek: zenehallgatás(ha csak nem vagy dj vagy művész), pc és egyéb játékok(ha csak nem akarsz programozó lenni) , hasonló baromságok. -> ezeket nem érdemes amatőr szinten folytatni. Ha például a mikrobiológia világa érdekel akkor foglalkozz azzal, bár nem tudom ki az az elvetemült ,de csak mondtam egy példát. Ügyes legyél !
2014. máj. 27. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!