Van olyan egyetem, főiskola ahol nincs felvételi?
Figyelt kérdés
10 éve érettségiztem, akkor nem akartam tovább tanulni, így az érettségi eredményeim nem valami fényesek. Mostanra rájöttem, hogy fontos a diploma, van esélyem bejutni valahová?2008. jún. 29. 06:38
1/3 anonim válasza:
Több suli is van ahol van költségtérítéses forma. Oda nem kell felvételizni, csak beiratkozni, befizetni. Persze, érettségi oda is szükséges. :) De nincs felvételi meg pontszámítás. 200 000 Ft körül van egy félév.
Hasonló okok miatt, mint amit írtál, én is most "vén fejjel" tanulok. A Kodolányit választottam és a csoporttársaim mind 30 körüliek. :)
2/3 anonim válasza:
Ha jól tudom, újra megírhatod a felvételi teszteket (emelt szintű érettségit) és minden magyar egyetemnek el kell fogadnia a szerzett pontszám duplázását, éppen ezért, hogy az egykori érettségi eredmény ne befolyásolja a későbbi továbbtanulási esélyeket.
3/3 anonim válasza:
Ha javitani szeretnél az érettségi eredményeden a kért tárgyakból,akkor ezt megteheted akár ősszel is. Igy már azt fogják beszámitani ha jövőre mész. Ha viszont nem akarsz rá tanulni,akkor tényleg csak a fizetős forma marad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!