Érdemes jelentkeznem költségtérítéses szakra jövőre, ha tudom, h nem fogom tudni kifizetni mind 3 évre a tandíjat?
Már érettségiztem, de amit nagyon szeretnék szakot elvégezni, magas ponthatáros, nem tudok annyit összekaparni. De 1 év után van esély átlag alapján arra, hogy átvegyenek államira elvileg, nem? Azt hallottam h a költségesek legjobb 5 vagy 10(?) százaléka? És ilyenkor automatikusan átvesznek, vagy kérvényezni kell? És ennyi az esély rá? Az a baj, h szüleim sem tudnak támogatni, de rájöttem, h ezt szívesen tanulnám.
Várom a véleményeiteket, ill. tapasztalatokat, ha esetleg került már át valaki államira.
Nem érdemes. Tapasztalatból mondom (hálisten nem saját), hogy az egyetemeknek nem érdeke átvenni a költségtérítéseseket államilag finanszírozottra és akármennyire is jól tanulsz, nagyon minimális az esély rá, hogy átvesznek. Egyik ismerősöm 2 éve próbálkozik úgy, hogy két éve ő a legjobb tanuló és mégsem veszik át.
Egyébként hivatalosan a legjobb 5%-ot veszik át, és igen, kérvényezni kell.
:( Valahogy sejtettem.
Akkor elvégzek egy okj-t, leteszek 2 nyelvvizsgát, és jelentkezek is...
Szuper. :D
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!