Szeretnék olyan főiskolára vagy egyetemre menni, ahol írással foglalkozhatnék. Ismertek ilyeneket?
Kedves kérdező!
Kérdésedre több rétegben válaszolnék! A kérdésed alapján, úgy gondolom humán érdekeltségű vagy! Nos, humán tárgyakat a Bölcsésztudományi karokon találhatsz, de a Tanárképzésben is megtalálhatod, ezt az irányultságot!
Arról sajnos, hogy újságírókat felsőfokon azaz, egyetemen vagy főiskolán képeznek-e nem tudok! De, úgy gondolom itt eltudsz indulni, ha az újságírás érdekel: [link]
Gondolom egy nyelvészi diplomával is eltudsz helyezkedni az újságírásban, de ezt sajnos pontosan nem tudom!
A műfordításról szintén tanfolyamot találtam: [link]
Ha, úgy gondolod, hogy ezek az információk mások, mint amire te gondoltál próbálj érdeklődni az egyetemek hivatalába, pl.: e-mailbe.
Itt tudsz tájékozódni: Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar, bartane@delfin.unideb.hu
Előző vagyok!
Sok sikert tanulmányaidba és remélem tudtam segíteni! :)
Szervusz !
Kommunikáció És Médiatudomány szakon van újságíró szakirány, szinte minden bölcsészkaron van ilyen szak. A ponthatárok magasak, mivel most eléggé menő, és sajnos nagyon sokan el is végzik. Ez azért baj, mert sok a diplomás és nehéz elhelyezkedni vele, de hát mivel nem. Vannak még olyan OKJ-s papírok amivel betölthetsz újságírói pozíciót, de egyetemmel kapcsolatban ezt tudom ajánlani. És szerintem mindenképpen megéri a mesterképzést elvégezni az alapképzés után, úgy talán könnyebb lesz kitűnni az alapképzést elvégzett kommos tömegek közül !
Sok szerencsét !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!