Az a nagyon gondom, hogy csak hangosan tudok jól tanulni. Kollégiumban van így esélyem? Félek.
Anno a gimiben nagyon szorgalmasan tanultam mindig, azonban az érettségijeim nem sikerültek olyan jól, mint akartam volna, ráadásul folyamatosan nagyon kimerült is voltam. Tavaly előtt nem vettek föl az egyetemre, azóta magántanárom javasolta, hogy bizonyára a tanulási módszeremmel van baj, változtassak azon. Azt mondta, ha hangosan tanulok, agyamban háromszor olyan jól rögzülnek az információk, és kevesebb energiabefektetéssel is jár a tanulás ezzel a módszerrel, így hosszútávon is nagyon jól megjegyzem az anyagokat, összefüggéseket. Ez így is történt, és hála Istennek, igaza lett: Újra írtam a 2 emelt érettségit és elég jól is sikerültek, fel is vettek az orvosi egyetemre. Mára azonban nagyon hozzászoktam ehhez a módszerhez, szeptembertől pedig, ha medikus leszek nagyon félek attól, hogy kollégiumban erre semmi lehetőségem sem lesz, és nemhogy ki is utálnak engem, hanem még ki is bukom, azt pedig nagyon nem akarom. Nem azért voltam szorgalmas eddig, hogy így járjak. :(
Van olyasvalaki, aki hasonló cipőben jár, mint én? Vagy csak én vagyok ilyen? Így semmi esélyem? Szerintetek mit csináljak? Ti mit javasoltok? :(
Én ugyan középiskolában vagyok kollégista, de azért leírom a tapasztalataimat.
Én is hangosan tanulok sokszor, ez akkor a legkevésbé zavaró, ha olyan emberekkel laksz együtt, akiknek ugyan azt kell megtanulni (mi négyen vagyunk egy szobában, mindannyian osztálytársak vagyunk) egymásnak magyarázunk, kérdezünk, nagyon jó így. Sokkal jobban tanulok, amióta így tanulunk.
Ha meg éppen csöndben akarunk tanulni, akkor egy tanulóteremben az is megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!