16 éves leszek decemberben, nem akarok középiskolába továbbtanulni. Mit tehetnék?
1. Iskolát és ne tagozatot válts..mert a hozzászólók ha nagyon is felnőttesen kissé kioktatóan mondták meg neked a dolgokat de igazuk van..
2. Ha otthagyod a sulit és estin folytatod akkor még nem lesz érettségid..tehát sehova sem fogsz tudni elhelyezkedni
3. 50-60 ezer diákmunkával úgy hogy nem akarsz heti 40 órát dolgozni..el vagy tévedve..a végzettek kapnak 72-80 ezer között érettségivel meg szakmával heti 40 órában nem hogy órabéres diákmunkával fél állásban!! És diákmunka csak nappalis diákigazolvánnyal lehetséges..tehát diákmunkád semmilyen sem lesz! Ennek nem néztél utána??
Ha esti vagy neked rendes munkaviszonyod kell hogy legyen, különben még a tb-d sincs rendezve..azt is fizetheted magad után havonta..Szóval ezekhez mit szólsz?
"Egyszerűen nem bírom a korán kelést" - szerinted a munkához nem kell majd korán kelni? Nem lehet mindig csak délutános műszakot vállalni. Sőt ott nem csak ülni kell , mint órán és úgy tenni, mintha figyelnél, hanem dolgozni.
Attól, hogy a fővárosban laksz még ne vedd készpénznek, hogy találsz diákmunkát. Nagyobb rá az esély, az igaz, de ha ki leszel fáradva munkától már nem lesz időd se kedved a tanulásra.
Ha nem szereted azt a sulit ahová jársz inkább iskolát kéne váltanod és olyanba menned, ahová szívesen jársz. A szüleid mit szólnak mindehhez?
Szerintem Hoffmann Rózsikáék nagyon elcseszték, hogy levitték a korhatárt, mert már legalább 10 embertől olvastam egy hónap alatt csak itt az oldalon, hogy ott akarja hagyni a sulit mert már 16 évesek. Hova vezet ez? Belegondolni se merek.
Mit beszéltek itt diákmunkáról, ha estin jár középiskolába akkor rendes munkaszerződéssel tud csak munkaviszonyt létesíteni a munkatörvénykönyve szerint!! HAHÓ
Tehát kell találnia egy rendes állást, nincs iskolaszövetkezeten keresztül munka ebben az esetben az CSAK NAPPALIS DIÁKOKNAK LEHETSÉGES!!
12:27-es vagyok. Most, hogy írod, nekem is beugrott, hogy estin nem is vállalhatsz diákmunkát.
12:01-es kíváncsi vagyok, most te mit gondolsz??!!?
Semmit se tegyél, kiskorú vagy még, engedelmeskedned kell nekik. Élvezd a nyarat. És örülj hogy diák vagy még..az az élet könnyebb része, ne siettesd hogy a nehezebb része eljöjjön.
Lesz időd még dolgozni..unni fogod hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!