Szerintetek is felháborító, hogy mennyire felemelik a pontszámokat az érettséginél?
Ugy tudom jővő évben már 260 lesz a minimum. Szval a moszanihoz képest +20 pont.
Ez MÁR LEHETETLEN!
Amire én odaérek hogy érettségizek lesz vagy 380 pont a minimu ezt pedig csak ugy lehet teljesiteni ha 2 nyelvvizsga + emelt szint valamiből + minimum mindenből ötös vagy vagy minimum 2 tantárgyból 80 % érettségi...
10 év múlva ött fogunk tartani hogy nem lesz diplomata ember...
13/L
Nem, fogalmad sincsen az egészről. 2 nyelvvizsgával és emelttel kapsz 90 pluszpontot, és mellé, ha duplázod a két 80 %-os érettségidet, már bőven 400 pont felett vagy. Ez nem teljesíthetetlen, egyszerűen csak oda kell tenni magad.
Én sosem voltam egy hű, de jó tanuló, mégis felvettek az ELTE-re, mert az utolsó 2 évemet, meg az érettségimet komolyan gondoltam. Vigyék is csak fel a minimumponthatárt, aki azt nem tudja megütni, az nem való felsőoktatásba. Ennyi.
előző vagyok
Szerintem inkább az felháborító, hogy a gazdasági meg a jogász képzéseken felemelték nagyon a ponthatárokat, a 260 pont nevetséges.
nézd.. idén érettségiztem. nem lett túl fényes az érettségim, de nem is lett rossz, mindenem 4-5-ös lett. kaptam 50 pluszpontot emelt szintű érettségire, és van 2 középfokú nyelvvizsgám. 395 pontom lett. nem olyan veszett sok ez az idei 240, vagy jövőre 260.. 380 meg nem hiszem h lesz.
ja, és felvettek oda, ahova szerettem volna menni :) nem lehetetlen, egyáltalán nem sok ez a 260 pont..
Drágaságom, nyugi van :D Kicsit túlpörgöd a dolgokat.
260 pontot szinte mindenki el tud érni, és a 80%-os érettségi sem egy nagy dolog.
Nekem idén duplázással lett 373 pontom, hogy volt egy 82% és 92%-os közepem. Semmi emelt, semmi nyelvvizsga, csak +25 pont. De ha nem lett volna plusz pontom, akkor is 348 pontom lett volna, és ha megnézed a mostani ponthatárokat, simán be tudnál kerül ennyivel.
De magyarázd már el nekünk, miért lenne 260 pont teljesíthetetlen ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!