Mihez kezdjek? Aki ilyen helyzetben van/volt, hogy kezdett neki az álmai megvalósításához?
Számomra nincs mód arra, hogy egyetemen (Szegedi Tudomány Egyetemen) pszichológiát tanuljak. Nincs elég pontom, hogy államilag legyen finanszírozva, és nem tudom megfizetni a tandíjat.
Viszont az az álmom, hogy olyan embereknek segítsek, akik az életükben már nem látnak semmi jót, gyógyszermentesen szeretnék nekik segíteni.
(Gondolkodtam, hogy kisebb helyeken kezdek: például önkéntesként egy idősek otthonában, esetleg szociális otthonokban, hogy tudjam bírom-e és illik-e hozzám).
18 éves lány.
1. Érettségizz újra, és próbálj meg bekerülni pszichológiára.
2. Keress más olyan szakot, ahol embereknek tudsz segíteni gyógyszerek nélkül. Szociális munkás esetleg?
Szia!
Ez nem jó perspektíva ahonnan szemléled a dolgokat.
eleve még van esélyed próbálkozhatsz jövőre is a felvételivel, ha idén nem sikerül, addig beiratkozok okj-re, pl. gyógypedagógiai asszisztens papírért jár többlet pont is. Közben megpróbálod jövőre is..ha felvesznek akkor pl. estin folytatod az okj-t, vagy egyetemen egy évvel odébb tolod a kezdést..adhatsz magadnak 3. esélyt is..
Vagy..ha most nem jelentkeztél máshova azért még sok segítő szakma létezik, pl szociális munkás is sok szempontból hasonló ha nem is terápiát végez, de segít a reménytelen helyzetű embereken. Egészségügyi pályák között is vannak segítő szakmák..mentálhigiénés szak abszolút annak minősül vagy konduktor vagy gyógypedagógus (nem csak tanításhoz van köze van másféle szakiránya is)
Tehát a segíteni vágyásodat sok helyen kamatoztathatod..ha végképpen nem jön össze a pszichológia(aminek csak az egyik területe a segítő..a többi teljesen más)
De sima érettségivel elmenni dolgozni..nos ebben az esetben Te szorulsz segítségre, mert elszúrod az éveidet. Szóval ha most mást nem jelöltél jövőre jelölj meg több szakot..annyi a tanácsom..és töltsd hasznosan ezt az évet ha úgy adódik a ponthatár..
Utolsó hozzászóló: köszi, utána nézek. De egyébként nem sima érettségivel gondoltam elmenni dolgozni. OKJ-s képzésen leszek 2 évig (ezt nem írtam le, mert nem gondoltam, hogy fontos lehet: titkárnőnek tanulok).
Csak ezután, hogy lesz egy szakmám, azt szeretném csinálni, ami hasznos és jó is csinálni. Ezért tettem fel a kérdést, hogy milyen irányba kellene elmennem ahhoz, hogy később is, de részlegesen azt csináljam :)
Na hogy sikerült a felvételi??
Titkárnő az nem jó irány..a céljaidhoz szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!