Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Aki felsőoktatásban aktív...

Aki felsőoktatásban aktív hallgató nem jelentkezhet a felsőoktatási felvételin mégegyszer (mondjuk másik suliba)?

Figyelt kérdés
Egy egész más kategóriában egész más kérdésben olvastam ezt valakinek a hozzászólásában, de gondolom már nem olvasott vissza, ezért nem tudtam megkérdezni, honnan származik ez az információja. Ti hallottatok erről, hogy idén lehetett utoljára felsőoktatási hallgatóként ismét felvételizni? Tehát nem lehet egy hallgató egyszerre két egyetemen párhuzamosan? Ha igen, honnan származik az infó? Érintene személyesen, ezért is kérdezem. Köszi mindenkinek, aki tud valami forrást is, hol látta, olvasta, én nem találtam a neten erről semmit. Csak pletyka vagy igaz?
2013. júl. 23. 20:17
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
4 hozzászólóból 3 szerint nem így van...
2013. júl. 23. 22:23
 12/17 anonim ***** válasza:

Attól hogy az emberek szeretnek valami fél füllel hallott infót csak úgy odavetni sokszor ezen az oldalon, attól még ezeket a dolgokat jogszabályok határozzák meg, és nem az hogy ki mit hallott, amit továbbadott..stb..

A felvi honlapon lévő információk a hivatalos felvételi tájékoztató, ami az erre az évre hatályos adatokat és információkat tartalmazza, a felsőoktatási törvény paragrafusa szerintieket. Kíváncsi lennék, hogy a 3 másik válaszoló olvasta a az felsőoktatási törvény idevágó paragrafusait, és ha olvasták tudják e értelmezni, vagy a barátnőm barátnőjének a tesója így tudja alapon adnak neked információt.

egy joghallgató

2013. júl. 23. 23:03
 13/17 A kérdező kommentje:
Igazad van.
2013. júl. 24. 08:34
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

őszintén szólva én se vagyok képbe az aktuális szabályokkal, mert vicc, hogy minden évbe megváltoznak.

szerencsére én még bele estem abba a "első 3. félévébe kezded, akkor nem számít duplán" dologba. majd most fogok végezni mindkét szakommal. de én is csak annyit hallottam, hogy ugyanarra a szakra nem lehet újra jelentkezni. másikra simán. de hangsúlyozom az én infóm csak ilyen ismerős ismerőse mondta szintű. :-P

2013. júl. 24. 09:28
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
na, csak miattatok megkérdeztem a csoporttársamat, hogy hol olvasta; ő most újrafelvételizett az ELTE földrajzra, és neki a to-sa mondta, ez volt az utolsó év, hogy újra lehetett felvételizni
2013. júl. 24. 15:05
 16/17 anonim ***** válasza:

Kedves #15-ös válaszoló

Itt nem arról volt szó, hogy újra ugyanarra a szakra jelentkezni ahonnan valaki már kibukott, hanem arról hogy másik szakot felvenni az eredeti mellé.

Nagy különbség, a To-s akkor a jogszabályt nem ismeri, az nem fog változni.

2013. júl. 24. 16:34
 17/17 anonim ***** válasza:
efelett viszont elcsúszott a szemem :) igen, én csak arra gondoltam, hogy újra ugyanarra a szakra :)
2013. júl. 24. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!