Olvastam, hogy 21 éves kor felett nem lehet részt venni ingyenes OKJ-s képzésen. Ettől függetlenül, költségtérítéses nappali képzésen van rá lehetőség?
Tegyél különbséget. Az okj szakma megszerzésére a lehetséges képzési formák: nappali, esti, tanfolyami.
Ebből a nappali és az esti iskolarendszerű.
Nappali iskolarendszerűre nem mehetsz, akkor sem ha fizetsz érte.(akkor lehet valaki nappalis fizetős ha pl. a második szakmáját kezdi meg és még nincs 21, vagy betöltötte a képzés ideje alatt a 21-et, és a következő tanéven folytathatja a nappalis osztállyal a képzést, de már fizetnie kell)
Tanfolyamra simán beiratkozhatsz, az mindenkinek fizetős, azt az állam nem fizeti..lehet az olyan hogy sok órás argó nappalis, és lehet olyan hogy kevés konzultáció jellegű óra van..)
Egyedül az iskolarendszerű nappali képzésből vagy kizárva, mert ez egy mezei középiskola,egy gimnáziumba sem ülnél be a 14 évesek közé..
Sziasztok!
Úgy tudom az első okj megszerzése ingyenes, kortól és attól is függetlenül hogy nappalin, vagy felnőttképzésben veszel részt. 21 éves korhatár a nappali képzésnél szerintem rendkívül alacsony. Tavaly de. 20. tények adásában Dr. Ordobina Lászó államtitkár helyettes úr tett egy kijelentést hogy tervezik a 21 év korhatár megszüntetését, mert idősebb tanuló is nyugodtan részt vehetne nappali képzésben közoktatásban.
23 :17 percnél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!