Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemisták, miért sírtok,...

Egyetemisták, miért sírtok, hogy gyakorlat és tapasztalat nélkül sehova nem kelletek?

Figyelt kérdés

Rengeteg pályakezdö ismerösöm panaszkodik, hogy sehova sem kell gyakorlat nélkül, de ha megkérdezem, miért nem mentek el diákmunkázni vagy gyakornokoskodni egyetem mellett,azonnal felháborodnak, hogy képzelem èn ezt. Ma az unokatesóimnak mondtam ugyanezt, természetesen nekik is derogàl munka mellett dolgozni egy keveset vagy ingyen gyakornoknak állni. Komolyan nem èrtem , èn elmegyek, néhàny ismerösöm is elmegy, a többi meg lusta...

De miért kell úgy elöadni, mintha lehetösèg sem lett volna tapasztalatot szerezni?

2013. júl. 22. 19:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden egyetemi szak mellett lehet diákmunkát vállalni. Eleve nálam sokat kell tanulni, amire bőven elmegy az időm. Gyakornoknak a szakommal nem vennének fel 2 félév után (így nyáron), így marad a 4. félév utáni nyár, de az nem olyan baromi sok idő tapasztalatszerzésre.
2013. júl. 22. 19:30
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Mert az még nem tapasztalat az egyetemi szakon, ha valaki diákmunkán árcetlizett egy boltban, indifferens hogy csinált e ilyet a normál elhelyezkedés szempontjából.

Gyakornoki (szakirányú) munkára meg nem minden szakon van lehetőség, és pláne nem minden városban. Lehet hogy neked van lehetőséged, a Te szakodon ez adott, de pl. az én szakomon (kettőre is járok) a nappalisoknak semmilyen lehetősége, talán ezért nem megy el gyakornoknak.

2013. júl. 22. 19:33
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem értek egyet veletek.

Egyrészt, azok a szakok, amelyeken irdatlan mennyisèget kell megtanulni folyamatos bejárás mellett, az pl. az orvosi, mèrnöki, vegyèszi - csuoa olyan, amivel könnyü elhelyezkedni.

Az állandó, hosszú távú diákmunkát be lehet írni, engem oda vettek fel beszerzèsre, ahol korábban diákmelóztam. Az önéletrajzban mindenkèpp jól mutat az, hogy az ember már dolgozott valahol.

Gyakornoki munkát meg szerintem minden szakkal lehet találni..

De legyen igazatok - ezek ellenére továbbra sem értem, mièrt sírnak azok akiknek idöben belefèr ès lehetösègük is lenne.

2013. júl. 22. 19:41
 4/8 anonim ***** válasza:
80%

Fizika-kémia szakos középiskolai tanár leszek egy év múlva. Keress már nekem egy iskolát, ami alkalmaz már most. Köszönöm szépen.

Bár én leszek az, aki nulla tapasztalattal is válogathat majd az állások közül, sajnos hárman vagyunk csak a mesterképzésen fizikatanárok :(

2013. júl. 22. 19:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Sok helyre még gyakornoknak sem vesznek fel tapasztalat nélkül :P
2013. júl. 22. 19:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Na így már más, akinek időben belefér és van lehetősége, az ne sírjon hanem már egyetemen nézelődjön melyik cég gyakornoki programjába fér bele.

De kis millió szak van és persze felsőoktatási intézmény ahol ez nem adott hidd el.

2013. júl. 22. 19:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok olyan szak van, amin legtöbbször csak ismeretséggel lehet gyakornoki állást szerezni, a diákmunkát meg legtöbb helyen nem is nagyon veszik figyelembe, ugyanis ritka, hogy olyat talál az ember, ami a szak szempontjából ér is valamit. Feltételezem a Te esetedben is inkább az játszott közre, hogy pontosan ott diákmelóztál, ahova jelentkeztél. Azért ez valljuk be, egy egészen más eset.
2013. júl. 22. 20:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem minden szakon tömbösítve vannak az órák. Mondjuk van egy 90 perces szemináriumod 8-9.30ig, utána 12-13-ig egy kötelező előadás, ahol katalógus van meg 16-19ig laborgyakorlat vagy módszertan, stb. Na így hogy vállalsz munkát?

Persze, tudom, hogy van olyan is, akinek csütörtöktől már semmi órája nincs, na de az nem én voltam.

2017. aug. 30. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!