Ez mit jelent osztatlan tanárképzésnél?
Osztatlan tanárképzésre szeretnék jelentkezni, melynek időtartama 4+1 (általános iskolai), illetve 5+1 (középiskolai) év. A +1 év minkét esetben a gyakorlatot jelenti. Ezt a leírást az egyetem oldalán találtam az általam megjelölni kívánt tanárszakról:
"A közismereti tanárképzésre 2013-tól osztatlan, kétszakos formában lehet jelentkezni (a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezőknek), amelynek két formája a 4+1 éves és az 5+1 éves tanárképzés. A plusz egy év a szakmai gyakorlatot jelenti."
Felvin pedig ezt találtam:
"Ez a fejezet az érettségire épülő új, osztatlan tanárképzés rendszerét ismerteti. Aki korábban szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkezik, és úgy akar belépni a tanárképzésre, annak a felvételi tájékoztató másik kötetében szereplő tanári mesterképzések közül kell választania."
A lényeg, hogy nekem már van egy felsőfokú szakképesítésem, amelyet az egyetemen szereztem, viszont abszolút nem a tanári pályához köthető, csak amíg nem tudtam, hogy konkrétan mi akarok lenni, addig 'időhúzásként' elvégeztem egy felsőfokú szakot. A tényleges kérdésem: engem érint bármilyen szempontból a leírásban található dolog, és ha igen, akkor ez mit jelent rám vonatkozóan, vagy nem érint és minden mellékes procedúra nélkül beadhatom a jelentkezésem?
Előre is köszönöm!
Sztem vonatkozik (rád is).
Már ha szeretnél ilyen képesítést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!