Mi kell ahhoz, hogy el tudjak helyezkedni egy nemzetközi ügyvédi irodában?
Figyelt kérdés
Jövő évtől fogva jogot fogok hallgatni, van több nyelvvizsgám, ezért gondoltam erre. Mire figyeljek oda egyetem alatt?#egyetem #jog #ügyvéd #jogász #ÁJTK #hallgató #jogtudomány #jogi egyetem #joghallgató #ügyvédi iroda
2013. júl. 11. 17:21
1/9 anonim válasza:
szia, melyik egyetemre jelentkeztél?
2/9 A kérdező kommentje:
Szegedre
2013. júl. 11. 22:27
3/9 anonim válasza:
én is odajárok jogra, hát szerintem arra, hogy nagyon jó jegyeket kapj, és hogy nemzetközi modulra menj majd :)
4/9 anonim válasza:
Egyetemre arra figyelj hogy négyesnél rosszabb jegyet ne szerezz, summa cum laude-s diploma, szóval Hajtsd keményen az 5 évet, állj rá a jogi szaknyelvre, és a nemzetközi és európai jogra nagyon figyelj, e témában olvass rengeteg könyvet, plusz idegen nyelvi jogi könyveket is. A nyelvet fejleszd tovább, ha középfokúd van, csináld meg a felsőfokút, plusz tanulj annyi nyelvet amennyit elbírsz! :D Tapasztalat, nemzetközi ügyvédi irodánál ez kell :)
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor jól gondoltam, hogy a nyelvtudással errefelé kéne mozdulni. Van felsőfokom angolból és franciából + középfokom németből. Esetleg azt valaki meg tudná mondani még milyen nyelvet lenne legérdemesebb megtanulni?
2013. júl. 19. 13:55
6/9 anonim válasza:
Ha ennyi nyelvvizsgád van, szerintem az elég, a szakmai nyelvre állj rá! Nálunk van 7 féléves jogi szakfordító képzés, kizárólag jogászoknak, nem tudom h Szegeden van-e ilyen. Aki pedig lepontozta az előző válaszom, annak csak gratulálni tudok, igazi magyar mentalitás! :)
Kérdező, neked pedig sok sikert, ügyes vagy, nem hinném h problémáid lennének az egyetemi éveid alatt! ;)
7/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :) franciából van szaknyelv úgy hallottam, meg lehet jelentkezni külön angolszász vagy német szakfordítói képzésre is
2013. júl. 19. 15:04
8/9 anonim válasza:
angolból, németből és franciából is van szaknyelv a karon nálunk, és majd ha modult választasz ott kötelező tanóra is lesz
9/9 anonim válasza:
Komoly nemzetközi iroda lehet, ahová nemzetközi jog kell :D Tesó, te is max. TV-ben láttál olyat ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!