Hol találok egy olyan listát vagy valamit, ahol meg tudom nézni azt, hogy milyen iskolákba van még hel?
Mert pótfelvételezni szeretnék, fősulira vagy egyetemre.
meg hol tudom kiszámolni a pontjaimat anélkül hogy be kéne állítani az iskolát és a szakot (mert azt ég nem tudom). Nyilván a 2 legjobbamat fogom majd 2x számolni, de hogy tudnám kiszámolni? (felvi.hu-n csak annyit ír ki hogy a pontszám nem lehetséges... )
A pontjaidat nem tudod kiszámolni, csak ha konkrét szakra szeretnél menni, mivel a pontjaidat a szakra kellő felvételi tárgyakból számolják. Ami ugye szakonként változik. Míg pl orvosira bioszból és kémiából számolják, addig építészmérnökire matekból és fizikából. Tehát a pontjaid másképpen nem tudod. Illetőleg van az egyik oldalon valami pontszámító kalkulátor (talán az eduline-on), az nem jó, ne is használd. Egyedül a felvi.hu-n lévő használható, de ahhoz ugye tudni kéne milyen szakra mennél.
A pótfelvételi majd a rendes felvételit lezáró ponthatár kihirdetése után (Július 24) fog elindulni. Addig nincsenek iskolák, intézmények, hiszen a megmaradt helyeket szándékozzák feltölteni a pótfelvételivel. Államilag támogatott képzést viszont ott egyáltalán nem fogsz találni, ezek gyakorlatilag kivétel nélkül mindig fizetősök, nem beszélve arról, hogy főleg ilyen noname intézmények noname szakjai. Ritkán találni egy-egy értelmeset is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!