Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi legyek? Orvos, vagy pszicho...

Mi legyek? Orvos, vagy pszichológus?

Figyelt kérdés

Mindig is orvos szerettem volna lenni, amióta az eszemet tudom. Hosszú távon soha nem is érdekelt semmi más, mint szakma, ráadásul nagyon szeretem a kémiát és a (ember)biológiát.

A gond ott van, hogy most gondoltam csak bele, hogy tulajdonképpen mit is akarok én? Mert ahhoz, hogy felvegyenek állami támogatottként, horribilis pontszámot kell elérni érettségin, ráadásul biológiából emelt szinten kéne vizsgáznom, minimum 5ösre. És még ha valahogy sikerül is a dolog, és felvesznek, rengeteget kéne tanulnom, hogy ki ne tegyenek az állami támogatottak közül (merthogy szemeszterenként 1,5 millió forintot sehogy sem tudnék kifizetni:S:S), és nem mellesleg tanulhatnék kb 30 éves koromig.

Épp ezek miatt gondoltam inkább arra, hogy pszichológiára megyek, oda talán kicsit könnyebb lenne bekerülni, és még ha nekem kéne is fizetnem, az a kb 160-180 ezer forint lényegesen kevesebb, mint a 1,5 millió. Meg hát tulajdonképpen a pszichológia is érdekel. Szeretek mások lelki bajain segíteni, szeretem, ha az emberek elmondják nekem a gondjaikat, segíteni nekik, és soha nem élek vele vissza. Meg alapból szeretem tanulmányozni a pszichológiát, érdekel. De a szívem legfőképp akkor is az orvosi felé húz:S Rám jellemző módon mindig az kell, ami számomra jóformán elérhetetlenxD Mit tegyek? Ja, és a legszebb, hogy idén kirúgtak egy csomó tanárt, akiknek a helyére ilyen most végzett, tök amatőröket vettek fel, úgyhogy a biológiát meg a kémiát ilyen katasztrofális szinten nyomjuk... Most próbálok átmenni másik gimibe, de mi van ha nem vesznek fel?:\'( Teljesen kész vagyok!

2009. okt. 16. 16:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Gondolod, hogy a politolgiát el tudnád végezi?
2009. okt. 17. 08:12
 12/15 A kérdező kommentje:
köszi:)
2009. okt. 17. 12:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is ah ez az álmod, akkor küzdj érte:) Én is azt hittem, h sosem fogok elérni annyi pontot, ami a bejutáshoz kell, de még is meglett:D

Ha nem akarsz 6+x évet tanulni, ott van még a fogorvosi is:) (Bár én ezt sosem választottam volna:D)

Ha tényleg ezt szeretnéd, úgy is megcsinálod, ha meg időközben rájössz, h a pszicológia jobb lett volna, akkor átmész fél év vagy egy év után. Pszicó még mesterképzéssel együtt is csak 5 év, szóval még időben kész is leszel:)

De ha tényleg az orvosi melett döntesz, akkor hajts rá a bioszra és a kémiára/fizikára, ne úgy állj hozzá, h "nem baj, majd max felvesznek máshova...":)

2009. okt. 18. 23:41
 14/15 A kérdező kommentje:

De régi kérdés...

Végül orvosira jöttem, most vagyok negyedéves.

A régi félelmeim ellenére eddig sikerült kimaxolni :)

2016. febr. 27. 00:53
 15/15 anonim válasza:
Meselnel nekem kicsit az orvosi egyetemrol? Nagyon érdekel a tema, én is odakészulok, de nem tudom, hogy megérné-e.
2016. ápr. 10. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!