Van itt olyan aki Ausztriában tanul egyetemen a WU-n vagy az Uniwien-en? Vagy aki segítene nekem hogy hogy lehet jelentkezni, nyelvi előkészítő, tandíj, stb. témában?
jelentkezés > Uni Wien - gazdasági szakokról már lekéstél, többire be lehet jelentkezni még ahova felvételi kell
nyelvi előkészítő > Goethe, ÖSD nyelvvizsgával kikerülheted
tandíj > nincs, ÖH-Beitrag van, 20 Euro körül van / szemeszer
ecl-t tényleg nem szokták elfogadni, de hallottam már olyanról, hogy valakinek pár levélváltás után elfogadták ecl nyelvvizsgáját c1 szinten, ha meg tudod rendesen indokolni (nem pár ezer forint egy nyelvvizsga)
szerintem nem nehéz az ösd (igaz nehezebb mint az ecl), de a honlapjukon van próbavizsga minden szinten, érdemes lenne letesztelned magad
"életben maradáshoz" nincs olyan, hogy elegendő szint :) németezz annyit amennyit csak tudsz, egyfajta fanatizmus is kell hozzá, különben azok sorsára juthatsz, akik fél-egy év után visszatértek Magyarországra, mert egyszerűen nem bírták, nehéz lehet úgy tanulni, hogy valaki folyamatosan a szótárakat bújja
lehetetlen nincs, de érdemesebb a kiutazás előtt egy biztosabb nyelvtudást elsajátítani
nem, nem pontrendszer van! külön felvételi! egyedül a műszaki egyetemen nincs jelenleg felvételi, ott csak előregisztrálni kell
milyen szak érdekel?
nem ismerek olyan honlapot, de az adott egyetem honlapján minden információ fent van
értem, tájékozódás sosem árt! :) még van idő felhozni megfelelő szintre, de ha például angol jobban megy, bécsújhelyi főiskolára is mehetnél, ha feltétlenül külföldön gondolkodsz
a gazdasági szakokon a felvételi ajánlott irodalmat márciusban adják ki, ez általában tartalmaz matematikát, alap pénzügyi ismereteket és angolul+németül gazdasági híreket kell olvasni; a felvételit júliusban rendezik meg, de pl. ebben az évben mégsem volt felvételi, mert a megadott keretszámnál kevesebben regisztráltak a szakra a megadott időpontokon belül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!