Szerintetek felvesznek?

Figyelt kérdés

Az érettségim jól és szarul sikerült.

Amiket a főiskola/egyetem figyelembe vett tantárgyak jól sikerültek (jeles), és amiket persze nem vesz figyelembe pedig épp hogy meg lett a kettes.

A pontom meg van bőven.

2013. júl. 1. 22:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
73%

"A pontom meg van bőven."

Akkor felvesznek.

2013. júl. 1. 22:55
 2/18 A kérdező kommentje:

240 pont kell.

390 pontom van.

Köszönöm. :)

2013. júl. 1. 22:57
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
hű, de lángész lehetsz.
2013. júl. 1. 23:03
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
XD Lángész XD
2013. júl. 1. 23:06
 5/18 anonim ***** válasza:

Hogy lehet 390 pontod? Nekem is ennyi van és 2 érettségim ötös lett, 3, pedig négyes (egy-egy ponttal lecsúszva az ötösről) van egy nyelvvizsgám és az emeltért is kapok 50 pontot.

A 240, pedig a minimum ponthatár, ami alatt sehová nem vehetnek fel. Adott szakra az oda jelentkezők eredményei szerint alakul a ponthatár. Tehát csökkenő sorrendbe rendezik a jelentkezőket a pontjaik szerint és ha elérték azt a jelentkezőt, akinél többen nem férnek be a keretszámba, az ő pontja lesz a ponthatár.

2013. júl. 1. 23:36
 6/18 anonim ***** válasza:
Nézd meg az előző években hogyan alakult a ponthatár, azon a szakon, ahová jelentkeztél. felvi.hu Innen nagyjából képbe kerülsz, hogy mire számíts.
2013. júl. 1. 23:38
 7/18 anonim ***** válasza:
73%

Egy kérdésem volna nekem is, ehhez kapcsolódóan.

Valaki ezt írta itt:

" csökkenő sorrendbe rendezik a jelentkezőket a pontjaik szerint és ha elérték azt a jelentkezőt, akinél többen nem férnek be a keretszámba, az ő pontja lesz a ponthatár."

Ez azt jelenti, hogy ha egy helyre 15 főt vehetnek fel, de összesen csak 13-an jelentkeztek, akkor mindenkit felvesznek, még a legkevesebb pontszámot elérőt is, amennyiben megvan a 240 pontja?!

2013. júl. 1. 23:49
 8/18 anonim ***** válasza:

Ha valóban annyian (nem csak első helyen) akkor valószínűleg. Szokott lenni egy minimum is, gondolom ez akkor számít, ha valaki nem érné el a 240-et.

A max keretszámnál kevesebbet pedig akkor vesznek fel, ha pl. a keretszám a 430-asnál telik meg, de még lenne 50 ember, szintén ennyi ponttal. Ekkor eggyel magasabb a ponthatár és kevesebb embert vesznek fel a maximumnál.

2013. júl. 2. 00:01
 9/18 A kérdező kommentje:
Én az edulin-on a kalkulátort használtam, az írta hogy 390 pont.
2013. júl. 2. 00:12
 10/18 anonim ***** válasza:

Az eduline egy kalap fos. Csak a felvis ad pontos adatot, azt használd. [link]

Szakok eddigi ponthatárai: [link]

2013. júl. 2. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!