Szerintetek felvesznek?
Az érettségim jól és szarul sikerült.
Amiket a főiskola/egyetem figyelembe vett tantárgyak jól sikerültek (jeles), és amiket persze nem vesz figyelembe pedig épp hogy meg lett a kettes.
A pontom meg van bőven.
"A pontom meg van bőven."
Akkor felvesznek.
240 pont kell.
390 pontom van.
Köszönöm. :)
Hogy lehet 390 pontod? Nekem is ennyi van és 2 érettségim ötös lett, 3, pedig négyes (egy-egy ponttal lecsúszva az ötösről) van egy nyelvvizsgám és az emeltért is kapok 50 pontot.
A 240, pedig a minimum ponthatár, ami alatt sehová nem vehetnek fel. Adott szakra az oda jelentkezők eredményei szerint alakul a ponthatár. Tehát csökkenő sorrendbe rendezik a jelentkezőket a pontjaik szerint és ha elérték azt a jelentkezőt, akinél többen nem férnek be a keretszámba, az ő pontja lesz a ponthatár.
Egy kérdésem volna nekem is, ehhez kapcsolódóan.
Valaki ezt írta itt:
" csökkenő sorrendbe rendezik a jelentkezőket a pontjaik szerint és ha elérték azt a jelentkezőt, akinél többen nem férnek be a keretszámba, az ő pontja lesz a ponthatár."
Ez azt jelenti, hogy ha egy helyre 15 főt vehetnek fel, de összesen csak 13-an jelentkeztek, akkor mindenkit felvesznek, még a legkevesebb pontszámot elérőt is, amennyiben megvan a 240 pontja?!
Ha valóban annyian (nem csak első helyen) akkor valószínűleg. Szokott lenni egy minimum is, gondolom ez akkor számít, ha valaki nem érné el a 240-et.
A max keretszámnál kevesebbet pedig akkor vesznek fel, ha pl. a keretszám a 430-asnál telik meg, de még lenne 50 ember, szintén ennyi ponttal. Ekkor eggyel magasabb a ponthatár és kevesebb embert vesznek fel a maximumnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!