Felvételi eljárás során lehet olyat kérelmeznem, hogy az érettségi átlaghoz az 5 tantárgyból az ötödik, választott tantárgyat ne a bizonyítványból, hanem tanúsítványból számítsák, elvégre ugyanaz a tantárgy?
Ha a pontszámítás szabályai szerint a bizonyítványban lévő eredményt nézik, akkor nyilván nincs értelme semmit kérelmezni. Hiszen az a szabály, az van és kész.
Ez kb. olyan kérdés, mint ha azt írnád, hogy "orvosira szeretnék menni, de a magyar érettségim jobb lett, mint a biológia. Kérvényezhetem, hogy számolják inkább azt?"
Márpedig van. Mivel felvin ezt írják:
"A felsőoktatási felvételi eljárás során minden érettségi vizsgaeredményt figyelembe lehet venni, függetlenül attól, hogy az érettségi bizonyítványban vagy tanúsítványban szerepel, de a pontszámítás során a jelentkező számára kedvezőbb pontszámot adó eredményből számítanak felvételi összpontszámot."
Leírnád konkrét problémát?
Én kipróbáltam én nálam a felvi kalkulátora mindig a jobb eredményt veszi figyelembe automatikusan.
Van az érettségi bizonyítványom, szerepel benne 5 tantárgy, 5 eredménnyel. Idén kaptam egy tanúsítványt a bizonyítványban szereplő ötödik tantárgyból, aminek jobb az eredménye. Ezzel kellene számolnia, és így nem kevés ponttal lenne több, a kalkulátor meg nem így számol.
Kérvényezni kellene vagy ez automatikus, csak a kalkulátor rossz? Vagy honnan tudnám ezt pontosan megérdeklődni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!