Pénzügy és számvitelre jelentkeztem és 458 pontom van. Az előzetes ponthatár 460, ami számomra elég kellemetlen :/ A kérdésem hogy ezek az előzetes ponthatárok fix ponthatárok vagy még változhatnak?
Nézd, én nem tudom biztosra, de nekem úgy a logikus, hogy a jelentkezőktől fugg, hogy mennyi lesz a ponthatár.
Ugye a 460 a minimum, annál lejjebb biztos nem lesz, ez csak feljebb mehet.
A legrosszabb eset az lenne, ha nem lenne annyi jelentkező, mint amennyi helyet meghirdettek, és akkor a minimum ugye a 460 lenne. De a jobb helyeken ettől nem kell tartani.
Köszönöm a választ.
Lehet, hogy igazad van, de a 16 'nem támogatott' szakon nincsenek keretszámok, és komoly esély van rá hogy ezt a határt nem éri el 10% (20% meg tuti hogy nem). A régi rendszerben psz-en a legmagasabb ponthatár a Corvinuson volt de ott is 450 fölött soha nem volt. A többi egyetemen/főiskolán 400 alatt volt a ponthatár. Akkor most ha nem éri el a legjobb 10-20% (kormány ravaszul szabta meg, mert nagyon nem mind1 hogy meik :) akkor se viszik lejjebb?
Tavalyi év kivételével minden évben volt államilag támogatott és Ln az államilag támogatott ponthatárra mondtam hogy soha nem volt 450 fölött még a Corvinuson se.
Fizetős ponthatár az 240 volt mindenhol a Corvinuson 390.
460 pont fix amit 1012 január 21.-én hirdetett meg az emmi, vagy is ha 458 a ponthatárod az cink, mert biztos, hogy államilag támogatottra nem vesznek fel :/
Hova jelentkeztél bgf vagy bce?
Ez egy nagyon jó kérdés!
Én ugyanebben a cipőben vagyok, csak nekem 455 pontom van és a BGF-en jelöltem be a nemzetközi gazdálkodást. Én azért még reménykedem, hátha... :D
14:17-es: Hidd el Én örülnék a legjobban ha csoporttársak lennénk, mert fizetősre nem megyek :)
Amúgy neked hány pontod van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!