Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » El tudok menni jövőre menni...

El tudok menni jövőre menni így főiskolára, vagy felejtsem el?

Figyelt kérdés
2008-ban érettségiztem, de sajnos elég gyengén. A történelem 3-as, a többi mind 2-es lett. Utána 2 éves informatikai képzésre jelentkeztem, és az idei tanév végén végzek vele. El tudok így menni valami gyengébb főiskolára? Ja és mindenféleképpen levelezőn akarok...Előre is köszönöm a válaszokat!
2009. okt. 14. 16:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
a felvi.hu-n számold ki az érettségi pontjaidat, aztán böngézd végig, hogy hova vennének fel. ha kevés hiányzik, csinálhatsz nyelvvizsgát.
2009. okt. 14. 16:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

lehet kapni plusz pontot,ahogy előttem írták nyelvvizsgáért, ha jól tudom,akkor alapfokért még nem, ezen kívül bizonyos okj-s végzettségért is, ennek nézz utána, az okj száma dönti el,hogy beszámítják-e. Ezen kívül lee lehet érettségizni bármiből újra. Lehet ha elmennél újra jobban sikerülne, mert lenne célod,hogy miért tanulj. Vannak még más lehetőségek is plusz pontért, ennek is nézz utána, hátrányos helyzet stb.

Sok sikert!

Ha a fősuli a célod, ne add fel!

Levelezőn sztem alacsonyabbak a határok, mint nappalin. És olyan fősulit válassz,amit van értelme elvégezni, látod milyen sok a diplomás munkanélküli..tehát jól gondold meg, lehet h bejutsz,megcsinálod, de utána soha hasznát nem veszed!

Csak ügyesen!!

2009. okt. 14. 16:43
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha infón szeretnél továbbtanulni, akkor az OKJ-s végzettségedért plusz pontot kaphatsz, illetve ha van nyelvvizsgád, azért is. Én mindenképpen rágyúrnék a nyelvvizsgára...

Egyébként meg azt gondolom, hogy inkább végezz el egy színvonalas OKJ-t, mint egy no-name fősuit, mert jobban keresik a szakmájukhoz tényleg értő embereket, mint a diplomás, de nulla tudással rendelkezőket.

Az infó egy nagyon jó terület, ezernyi képzési lehetőség van benne.

2009. okt. 14. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!