Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A földrajz érettségi lenne a...

A földrajz érettségi lenne a megfelelő?

Figyelt kérdés

Idén kell majd kiválasztanom hogy miből szeretnék majd érettségizni és hogy miből veszek fel fakultációt. Én nagyon szeretnék üzleti vagy gazdasági szakfordító lenni.

Tehát a kérdésem: előnyös lenne a későbbiek során, ha földrajz érettségim lenne?

Azért gondoltam erre, mert a földrajz gazdasággal is foglalkozik. Jól gondolkoztam?

2009. okt. 13. 19:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem jól gondolod. A földrajz érettségi az, ami a földrajztanáron és a geológuson kívül semmire sem jó.

A gazdasági sulikban történelem, matek, a nyelvhez nyelv érettségi kell. Ezeket csináld emelt szinten.

2009. okt. 13. 19:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Igaza van az elsőnek.

De amúgy mivel egy választható tantárgy kötelező, ezért mivel föciből a legkönnyebb érettségi, választhatod töltelékként.

Legalább megvagy vele harmadik évvégén és negyedikben több időd lesz az emeltekre.

2009. okt. 13. 19:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Így van, a földrajz, az a tipikus "legyen meg valamiből az ötödik érettségi tárgyam". Én is ebből érettségiztem, de csak mert könnyű volt=)
2009. okt. 13. 20:08
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Angolból és magyarból emelt szintű érettségit akarok, csak nem tudom mi legyen az 5. tantárgy :)

2009. okt. 14. 16:05
 5/5 anonim ***** válasza:
szerintem mind1, hogy mi a választott tantárgyad, a lényeg, hogy azokból legyél jó, legyen érzéked, ami majd ahhoz a szakmához kelleni fog...tehát közgazdaság, történelem és persze nyelvtudás sem árt, de azt majd úgyis megtanítják a fősulin vagy egyetemen, sztem megkönnyíted a dolgod, ha föcit választasz
2009. dec. 1. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!