A földrajz érettségi lenne a megfelelő?
Idén kell majd kiválasztanom hogy miből szeretnék majd érettségizni és hogy miből veszek fel fakultációt. Én nagyon szeretnék üzleti vagy gazdasági szakfordító lenni.
Tehát a kérdésem: előnyös lenne a későbbiek során, ha földrajz érettségim lenne?
Azért gondoltam erre, mert a földrajz gazdasággal is foglalkozik. Jól gondolkoztam?
Nem jól gondolod. A földrajz érettségi az, ami a földrajztanáron és a geológuson kívül semmire sem jó.
A gazdasági sulikban történelem, matek, a nyelvhez nyelv érettségi kell. Ezeket csináld emelt szinten.
Igaza van az elsőnek.
De amúgy mivel egy választható tantárgy kötelező, ezért mivel föciből a legkönnyebb érettségi, választhatod töltelékként.
Legalább megvagy vele harmadik évvégén és negyedikben több időd lesz az emeltekre.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Angolból és magyarból emelt szintű érettségit akarok, csak nem tudom mi legyen az 5. tantárgy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!