Most akkor ez tényleg így lenne? Szerencse az egész?
Huszonéves vagyok, érettségivel/felsőfokú nyelvvizsgával. Most szeretnék valamilyen szakmát tanulni, de ahogy böngészem az oldalakat, szinte kivétel nélkül mindenhol azt olvasom, hogy a legtöbb szakmára, amiket jelenleg tanulni lehet, azt írják, semmit nem ér. Nah már most vagy csak dobálóznak az emberek a szavakkal, vagy tényleg így van.
Tehát akkor ássam el magam, mert nincs mit tanulni=nem lesz munkám=nem lesz miből megélnem. Szép kilátás ilyen fiatalon.
Egyébként lány vagyok, tehát ilyesmik, mint ács, cnc és hasonlóak nem igazán jöhetnek szóba, csak mert mindenki azt mondja, ez a jó. Mindig is szerettem irodai munkát, valamiért vonz az a környezet, viszont mindenféle ilyen szakra szintén azt mondják, hogy bele se kezdjen az ember.
Akkor merre induljon el egy fiatal lány?(Egyetem kivételével, mert oda már jártam, de most nem ez a kérdés)
Tanuljak nyelveket?Ezt mindenhol hangoztatják. Jó, rendben. De mégis azzal egymagában nem sokat érek. Külföld sajnos egyelőre nem jöhet szóba. Itthon viszont tényleg olyan, mintha a fiatalok jövője kilátástalan lenne. :(
Aztán ott van még az is, hogy valakinek ha szerencsére és ismerőse van, akkor érettségivel is bekerülhet egy-egy munkahelyre (nem cégvezetőnek természetesen), míg más tanul, és úgy is évekbe telik munkát találni.:(
Mégis mit tehetünk?És a fő kérdés, merre induljunk el?Mi a véleményetek erről?Elsősorban a lányokra nézve!
Köszönöm előre is a válaszokat!
L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!