Ha én most elvégzek egy költségtérítéses szakot, akkor utána még megmaradnak az államilag támogatott éveim, vagy az elveszik csak azért mert elvégeztem már egy szakot? Hány félévet áll az állam?
na.. ha elvégzel egy költséges szakot(tegyük fel, hogy ez az első ilyen képzésed)és megkapod érte a diplomádat, mondjuk ez az angol. UTÁNA el akarod végezni a biológiát, akkor az IS kötlségtérítéses lesz. Az állam csak 1. szakképzést, diplomát stb fizet. Ha miközben járod az angolt és közben felvételizel bioszra államira és felvesznek, akkor az addig lesz államilag támogatott, míg meg nem kapod a diplomád az angolért.
Megin más a helyzet, hogyha alap és mesterképzésről van szó. ha az alapot fietősön járod, akkor felvételizhetsz állami mesterre (de csak akkor lesz állami, ha egyből felvételiztél a dipluma után, szóval nem marad ki egy félév sem!)
hát ha hamarabb meglesz a költséges diplomád mint az államis diplomád, akkor onnantól az államist is fizetned kell.
szóval ha a fizetősön mondjuk 3. éves vagy, az államin 2., és most végzel a fizetőssel, akkor ami most államis akkor az jövőre fizetős lesz, mert meg lesz az 1. diplomád. akkor nem tudom mi van ha államin kezded az MA-t és közben a fizetős diplomád is meg lesz, ezt meg kell kérdezni a TO-n!
Egyszerre lesz meg mindkettő remélhetőleg.:)
A TO-s nénik nálunk nem kedvesek,és nem segítőkészek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!