Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tudtok a pszichológia...

Mit tudtok a pszichológia szakkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Többek között: milyen nehéz oda bekerülni,mennyit kell tanulni,levelezőn érdemes vagy nappalin, és milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak...csak szociális munkák,vagy olyan is amiből meg lehet élni (versenyszféra)
2009. okt. 9. 10:18
 1/10 anonim ***** válasza:
7%

Szia!

A pszichológia szakra minden évben nagyon nehéz bekerülni. Én tanultam pszichológiát főiskolán és mit mondjak elég nehéz, pedig mi csak az alapokat tanultuk. Ha van pénzed akkor inkább levelezőn csináld, bár a nappali diplomásokat jobban megbecsülik. Jól el lehet vele helyezkedni akár magánrendelőt is nyithatsz, fel írsz egy-két bogyót, amivel elég jól lehet keresni. A szociális munkás az teljesen mást takar oda külön van szociális munkás nevezetű képzés azt nem pszichológus csinálja.

2009. okt. 9. 11:08
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

Nem vagyok pszichológushallgató,de az unokahúhom pszichológiát tanul,tőle is hallotam egyet-mást.Azt tudom,hogy nagyon magasak a ponthatárok.

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán pl. idén 453 volt az államilag finanszírozotton,költségtérítésésen 429.

Úgyhogy mindenképp kell legalább egy emelt szintű érettségi hozzá,hogy bekerülj,no meg nyelvvizsga.

Már annak,aki nem visz egyéb pluszpontot,mondjuk szociális alapon vagy fogyatékosság miatt.

Szóval nem könnyű bekerülni,de ha már bent vagy,állítólag nem olyan óriási a szórás.Tanulni persze kell rendesen.

És bizonyos szintű matematikai készség sem árt hozzá,mert az egyetemen fogsz pl. statisztikát meg egyéb finomságokat tanulni:P

Remélem,tudtam valamit segíteni!

2009. okt. 9. 11:08
 3/10 anonim ***** válasza:
85%

Első hozzászólónak:

Gyógyszert pszichológus nem írhat fel,csak pszichiáter.A pszichológus nem orvos,ahhoz,hogy az ember pszichiáternek szakosodhasson,előbb el kell végezni az orvosi egyetemet,utána van pár gyakornoki év,és a rezidens tehet pszichiáteri szakvizsgát.

Akkor nyithat csak magánrendelőt,és praktizálhat.

Sokan összekeverik a pszichiátriát a pszichológiával,talán mert néhány orvos rendelkezik mindkét képesítéssel.De teljesen különböző jellegű a két képzettség.

2009. okt. 9. 11:15
 4/10 anonim ***** válasza:
48%
Csak olyan területre ne keveredj, ahol pszichiáterekkel kell dolgoznod, mert azok igen-igen lenézik őket. A pszichológusokon meg kijön az összes fóbiájuk ettől, ami elég érdekes. Ez most azért egy vicc, de van benne némi igazság...
2009. okt. 9. 11:16
 5/10 anonim ***** válasza:
46%
Első vagyok. Majd max. elvégzi mindkettőt:)
2009. okt. 9. 11:19
 6/10 anonim ***** válasza:
80%

Nagyon nehéz bekerülni.

Maga a szak nem olyan, amilyennek az amber képzelné, tévhit, hogy elvégzése után joban meg fogsz érteni másokat, vagy saját magadat - haverom SZTE-n pszicho szakos volt, és mást se tanult, mint anatómiát, biológiát, képleteket, kognitív elméletet, stb. Egyedül a szociálpszichológia az a tárgy, ami valóban fedi azt, amire a szó hallatán gondol az ember.

Azt tudom még, hogy az ELTE-n meg elavult elméleteket tanítanak, pl. a hümmögős-bólogatós-kussolós pszichoanalízist, ami után a kliens csalódottan távozik...

A nemek, nemiség szempontjából is teljesen elavult a tananyag.

Ha pszichológus leszel, próbáld meg jól csinálni...

Nem tudok róla, hogy lenne versenyszférás lehetőség. Haverom PhD-s lett, egy másik csaj, akit tudok, árvaházban dolgozik.

2009. okt. 9. 11:52
 7/10 anonim ***** válasza:
jav. bb
2009. okt. 9. 11:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is javítok.Unokahúgom,meg hallottam:)

Második vagyok

2009. okt. 9. 11:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Még annyit fűznék hozzá,hogy pl. az unokahúgomat a lovasterápia érdekli,csak sajnos erre Mo.-on nincs sok lehetőség.

A sérült gyerekek szülei többnyire nem tudják kifizetni a foglalkozások árát.Márpedig a lovat is etetni kell,a tartás sok pénzbe kerül,és a terapeutának is meg kell élnie valamiből.

A TB persze sok máshoz hasonlóan ezt a gyógymódot sem támogatja.Pedig egyértelműen igazolták,hogy jelentős javulás érhető el vele a sérült gyerekek állapotában.

2009. okt. 9. 12:07
 10/10 anonim ***** válasza:

ne reménykedj, nagyon szép terület, de képtelenség abból megélni. én 38 évesen váltottam, könyvelő lettem, na azóta van pénzem, addig meg tulképpen éhen haltam, pedig be volt táblázva minden napom paciensekkel. tudod, ahogy mondani szokták, kereslet van, méghozzá hatalmas, de nem fizetőképes ez a kereslet, na és ez nem mindegy

Úgyhogy csak akkor ajánlom, ha egyébként majd nem ebből akarsz megélni, nameg kiszámoltad már utána a klinikai szakosító meg a terapeuta képző még hány milkádat viszi el ? az életben nem jön vissza ....

2009. okt. 9. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!