Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hiába tanulok nem megy a...

Hiába tanulok nem megy a fejembe az anyag mintha csak átsiklanék felette?

Figyelt kérdés

Kb 1,5 éve van ez a gondom hogy nehezen tudok tanulni. Régen nagyon éreztem hogy megy és sikeres is volt a tanulásom. Most viszont félek.Ha elolvasok valamit a lényegét sem tudom felmondani nem hogy szó szerint. Agyammal nincs baj remek memóriám van.

Valami tipp? Másnak is volt már ilyen?

2013. jún. 8. 18:16
 1/5 reptoid ***** válasza:

Szó szerint ne is akard visszamondani...

Jegyzetelj tanulás közben, írd le, amit meg akarsz tanulni.

2013. jún. 8. 19:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy rossz időpontban próbálkozol a tanulással. Délután nem fog annyira az agyam, mint pl. kora reggel, a hajnali órákban.
2013. jún. 8. 19:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Persze én is érzem hogy reggel jobban fog,de sajnos a vizsgáim közeledte nem engedi meg hogy csak a reggeleimet fordítsam rá:) ha úgy érzem hogy tudat alatt elkalandozom akkor mit kéne tennem?
2013. jún. 8. 21:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Nézz a neten tanulási módszereket. Van aki úgy tanul könnyen, hogy jegyzetel és mindent színessel ír mert vizuális típus, van aki inkább felmondja diktafonra és visszahallgatja. Mindenki másképp tanul. Régen nagyon jól tudtam tanulni, töménytelen mennyiséget hamar, és sokáig megmaradt, de mostanában nekem is ugyanez a problémám volt az egyetemen. Felvettem egy olyan órát, hogy tanulás kutatásmódszertan és az sokat segített. Nézz a neten tanulási taktikákat, próbáld ki őket és kiderül melyik számodra a legjobb. Minden tanulás előtt csinálj mindmap-et (gondolattérképet). Járj utána a neten! :)
2013. jún. 8. 21:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom hány éves vagy, de az idő előrehaladtával tök természetes, hogy nem úgy tanulsz mint anno fénykorodban. :D
2013. jún. 8. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!