Hol tanuljak tovább?

Figyelt kérdés

Erdélyben lakom,és nem tudom eldönteni,hogy melyik iskolába milyen szakra menjek mert kisvárosban lakom és ott nincsenek olyan választás ami nekem tetszik.Van lehetőségem nagynénémhez költözni Budapesten,9.kerületben és környékén.

Gondom van mert nem tudom mit kezdjek magammal.Szeretem a történelmet,biológiát,kémiát,angolt és szivesen tanulnék nyelveket mennék orvosnak,színésznek vagy egyéb médiában dolgozónak.Utálom a matematikát.Légyszi ötleteket,tapasztalatokat mondjatok!Erdélyi vagy budapesti iskolákra!

2013. jún. 8. 16:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát Erdélyben nem vagyok otthon, de itt Budapesten a legtöbb egyetem elég színvonalas, amire pedig azt mondják, hogy kitörölheted vele, az a Zsigmond király Főiskola, de hát úgyis az számít, kinek hány protekciója van. Például az unokanővérem ott végzett, és most bejárja a világot, bár a fél család szerint nem a papírjaival érvényesül ennyire. Passz, de én se mennék oda.

Egyébként helyetted mi sem dönthetünk, persze adhatunk tippeket, de hogyan? Csak annyit írtál le, melyik tárgyat szereted és melyiket nem, az nem túl sok információ. inkább gondolj bele, 10 év múlva milyennek látnád magad szívesen, irodában akarsz ülni, vagy terepen szeretnél dolgozni, pénzt akarsz, vagy izgalmakat, kreatívat szeretnél vagy kutatósat. Egyébként szerintem ha utálod a matekot, az automatikusan kilő minden szakot, amihez kell kémia is, mert azért kémiában is kell tudni számolni, főleg egyetemi szinten.

Én például kreatívabb fajta vagyok, szeretnék író lenni, ugyanakkor szeretem a nyelveket is, ezért nyelvszakra megyek, ahol irodalmat is fogunk tanulni, és majd eldöntöm, hogy kreatívabb mellékszakot válasszak-e a főszakom mellé, vagy inkább egy ,,hasznosabbat", egy másik nyelvet mondjuk vagy esetleg ókori tudományokat.

2013. jún. 8. 16:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen sokat segítettél,jah és most nem egyetemre gondoltam hanem középsulira,bocs hogy nem írtam de most már vannak ötleteim...
2013. jún. 8. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!