Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a véleményetek a Mozaik...

Mi a véleményetek a Mozaik kiadó biosztankönyveiről?

Figyelt kérdés
Érthetően írják le a tananyagot? Elég részletesek (emelt szintű érettségire készülök)? Jók benne az ábrák? Mik a tapasztalataitok ezekkel a könyvekkel kapcsolatban?

2013. jún. 8. 13:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát az én tanárom azt rendelt de szinte nem is használjuk mert mindig rengeteg dologgal kiegészítjük.Szerintem nagyjából érthető de nem olyan részletes az biztos.
2013. jún. 8. 13:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem jók, az ábrái különösen, persze néha kell hozzá kiegészítés, de alapnak tökéletes, jól érthető. Mi fakton ezekből tanultunk, kaptunk hozzá lapokat + órai jegyzet, így elég volt emeltre. A könyvekhez tartozik Fgy. is, nekem ez nem annyira tetszett, de a tanultak ellenőrzésére jó, a végén levő táblázatok pedig sokat segítetenek.

Ha egyedül szeretnél felkészülni, kell mellé valami ill. nézni kell a követelményrendszert, hogy mi szükséges még. Pl. akár valami tételes könyv (130 tétel biológiából v. Sebőkné - Biológia 3), vagy egy másik tankönyvet hozzánézni, vagy van egy olyan könyv, hogy Kiegészítő fejezetek a biológia érettségihez, ebben van pár hasznos dolog, de a jó része felesleges.

2013. jún. 8. 15:49
 3/8 anonim ***** válasza:
nagyon jók,azokkal készültem a biosz emeltemre tavaly,86% lett,és felvettek
2013. jún. 9. 22:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem sz@r könyv. Tanultam belőle, meg a Panemsulisból (Mándicsos), és ez utóbbi egyértelműen sokkal jobban lefedi az anyagot. A mozaikos tele van felesleges információkkal, ugyanakkor rengeteg fontos infó hiányzik belőle. Persze éppen segíthet megérteni valamit, de a Panemsulisat nagyon tudom ajánlani!
2013. jún. 9. 23:44
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek, várom a további kommenteket :)
2013. jún. 10. 23:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Jó könyvek.Tesóm idén érettségizett és ezekből tanult és azt mondta hogy jók.De azt is mondta hogy mindegy hogy milyen könyvből tanulsz mert a követelményrendszert kell az egésznek az alapjául venned.Mindig meg kell nézni hogy mit kér a követelmény az adott témával kapcsolatban majd azután meg kell nézni,hogy a tankönyvben mi van meg belőle és mi hiányzik.Ami hiányzik azt más könyvekből az internetről vagy jegyzetekből össze lehet szedni ha kicsit utánajársz már nem olyan nehéz és nem lesz sok idő összeszedni a hiányzó részt.De alapnak a biológiához a Mozaikos biológiakönyvek a legjobbak.Viszont abban sincs meg minden.A panemsulis könyv is elég jó mert volt már a kezemben.
2015. júl. 2. 20:47
 7/8 szaprofita válasza:

Maga a tankönyv nem rossz, csak nem a legrészletesebb. Ami tényleg részletes könyv ilyen témában, bár nem tankönyv:

Mándics Dezső, Molnár Katalin: Ennyit kellene tudnod Biológia

2015. nov. 26. 20:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Kiadó?
2017. ápr. 5. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!