Ha költségtéritéses szakra jelentkezem mivel nem értem el a megkívánt ponthatárt nem vagyok jogosult semmiféle támogatásra?
részösztöndíjra lehetsz jogosult, ha a szoctám és bursa nem, akkor sajnos nem
az elmélkedésedre nem tudok válaszolni, nem látom benne a kérdést
Diákigazolványt ugyanúgy kapsz, az nem függ a támogatási formától. Ösztöndíjat biztos nem kaphatsz, viszont az árvaellátás szerintem ugyanúgy jár, amíg tanulsz (bár ebben nem vagyok 100% biztos).
Az eszmefuttatásodra én azt reagálnám, hogy aki nem éri el az államilag finanszírozott képzéshez szükséges ponthatárt, az valószínűleg nem olyan jó tanuló, mint akinek összejöttek a pontjai - az állam/intézmény a jobb tanulókat díjazza az ösztöndíjjal (ösztönző díj, ugye).
Amennyiben az első tanévben odateszed magad, az első év után még mindig átkerülhetsz államilag finanszírozott formára, s onnantól kezdve járnak az ösztöndíjak is. Ugyanígy aki bekerült államira, de nem teljesíti a vizsgáit, vagy gyengén, az kiesik abból a körből és átsorolják költségesre.
Egy volt TO-s
Költségtérítésen is van ponthatár, előbb azt érd el.
Árvaellátás független attól, milyen képzésre jársz.
diákigazolvány jár, és vannak intézmények, ahol nincs kizárva a ktgs hallgató bizonyos juttatásokból (de általában nem pénzt kap, hanem csökkentik a ktg összegét).
részösztöndíjhoz a ktg-nél magasabb ponthatárt kell elérni.
fuh, tavaly még vaut:DD
gyorsan változnak itt a dógok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!