Van aki a Semmelweis Egyetem gyógytornász szakára jelentkezett idén?
Első! A dietetikára nem jó a matek. Nagyon utána nézhettél, hogy mi kell oda...
A dietetikus szakirány érdeklődésének középpontjában az emberi táplálkozás áll. A dietetikus szakember ismeretei azonban nemcsak az egészséges táplálkozásra terjednek ki, hanem arra is, hogy az egészségtelen táplálkozás következtében milyen betegségek léphetnek fel. Fontos feladatuk még a gyógyászati intézményekben gondozottak, ápoltak betegségtípusának, illetve egyéni érzékenységének megfelelő étrend összeállítása. Ezzel a diplomával azonban nemcsak a szociális és egészségügyi intézményekben helyezkedhetnek el a végzettek, hanem élelmezési üzemek, „étkezési vállalatok” menedzseri feladatainak ellátására is alkalmassá válnak. A diétás „konyha” és az ételek tápanyag-összetételének beható ismerete lehetőséget nyújt számukra, hogy önálló táplálkozási szakemberként tanácsot adhassanak az egészséges táplálkozás iránt érdeklődő egyének és csoportok számára.
ezt csinálja. :)
Szia! Biosz emelteztem és 87% lett. Van angol felsőfokúm és az angol-biosszal is jelentkeztem. Nem hinném hogy nagy különbség lenne a pontszámokat illetően az elmúlt évekhez képest. Idáig se változott olyan radikálisan, sztem idén se fog.
Neked milyenek az eredményeid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!