Diszkalkuliával továbbtanulás. Hova, hogyan?
Őszre leszek negyedikes és lassan el kéne döntenem,hogy hova szeretnék jelentkezni 4 év gimi után. Annó informatikát szerettem volna tanulni ugyanis nagyon szeretem a számítástechnikát,jelenleg is ismerősi körökben gépeket javítok: ha bármi baj van egy géppel gyorsan rájövök a hibára,hardveres hibánál az alkatrészt is cserélem,új gépeket összeszerelek,régit felbővítek,megjavítok,szoftveres gondokat is megoldom..
Viszont kilencedikben sorra egyeseket kaptam matekból,mindent megpróbáltam,heti 3-4 különóra,napi rendszerességgel egy órás gyakorlás,de hiába. Félév után elmentem egy diszkalkulia vizsgálatra,ott megállapították,hogy a határon vagyok és felmentettek,matekból nem kell érettségiznem. Így ugrott az informatika és szinte minden más. Nyelvekből még jó vagyok,emelt angolból 75% körül lesz az érettségim,megyek felsőfokú nyelvvizsgára is,németet is tanulok.
Mehetek anglisztikára is, csak nem érzem úgy,hogy ezzel szeretnék foglalkozni,és nem is tudom,hogy lenne értelme illetve félek,hogy nem tudnék elhelyezkedni.. Érdekel a fotózás is,de középszerűnek tartom magamat és szintén nem érzem életcélomnak..
Vannak még más lehetőségek,ahova nem kell a matekjegy vagy csak az anglisztika és a bölcsészkar?
Nem tudom,hogy hova jelentkezzek,mit tanuljak tovább és nem tudom mit kezdjek az életemmel egyáltalán.. 18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!