Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mérnökinformatika vagy gazdasá...

Mérnökinformatika vagy gazdaságinformatika?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek melyik a jobb a mérnökinformatika vagy a gazdaságinformatika és a kettő között mi a különbség? Ezen a két szakon gondolkozok már egy ideje valamelyikre szeretnék majd menni főiskolára vagy egyetemre, mert jövőre érettségizek. Melyiknél mi van és mennyire nehéz a kettő? Azt tudom, hogy a matek kell mindkettőhöz amivel nagyon nincs is bajom, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy melyikhez mi kell milyen stb.

2013. jún. 1. 19:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Mind a kettőnél kell informatika és matek.

Ha ezek mellett pl. szereted a fizikát, akkor mérnökinfó. Ha nem szereted, de bírod a közgázos dolgokat, akkor gazdinfó. Ha sem a fizikát, sem a közgázos dolgokat nem szereted, akkor proginfó.

Bár azért hozzátenném, hogy mondjuk a gazdinfónál nem mindegy hol végzed el. Mondjuk az SZTE-n bőven kapsz informatikát, de ahogy hallom (talán a BGF-en) ott nincs annyi programozás.

2013. jún. 1. 23:18
 2/2 anonim válasza:

én gazdinfós vagyok, én pl. utáltam mindig a fizikát, úgyhogy eszembe se jutott mérnökinfóra menni. tényleg ha a fizikát a hátad közepére se kívánnád ne menj arra a szakra, ha szereted, akkor mehetsz rá.

nem tom pontosan milyen tárgyaik vannak, de első félévben van egy fizika, amiről nem sok szépet hallottam.

a gazdinfó szerintem nagyon jó, úgyhogy nyugodtan jöhetsz rá, persze ez se egy habi szak, sokat kell tanulni rá, vannak itt is nehéz tárgyak, de én utólag nagyon örülök hogy ezt a szakot választottam. amúgy én nem tudtam alapból programozni, az első félév elég nehéz volt, meg eléggé belustul az ember pár hét után, amúgy meg lehet csinálni, csak tanulni kell. matekból kalkulust annyira nem szeressük :D de pl. a diszkrét matematika nagyon jó tantárgy volt. Meg az egyik legutáltabb tárgy első féléves a számítógép architektúrák, arra hajtani kell, tele van tömény tudnivalóval a számítógép működéséről meg ilyenekről és itt nem arra gondolok hogy miből épül fel a számítógép. szerintem a mérnök infó a nehezebb amúgy a kettő közül.

2013. aug. 21. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!