Érdekelne a fogorvosi pálya. De tudatlan vagyok (nem olyan értelemben). Mit kell tennem?
Még 2-as vok a gimnáziumban(tehát még ez az év nem számít bele a pontokba), de elhatároztam, hogy megpróbálom a fogorvosi pályát. Ehhez lenne pár kérdésem:
1. Melyik egyetem a legjobb - ár, bekerülés szerint is?
2. Milyen legyen az érettségim?
3. Melyik tantárgyból érettségizzek így?
Azt hiszem ennyi, ha kihagytam vmit, akkor légyszíves szóljatok! Köszönöm előre is!:)
1. Semmelweis, de a Debreceni Egyetem is erős
2. Nem árt, ha jó:D
3. Biológia emelt + fizika v. kémia
a fizika v. kémia érettségid csak akkor legyen emelt, ha nincs nyelvvizsgád, ha van akkor jó lesz belőle a közép is. A bioszra és a kettő közül valamelyikre gyúrj rá nagyon mert ezt nézik.
1. Mindenki szerint az a legjobb, ahová jár. Szerintem pl az SZTE a legjobb:D A SOTÉra legnehezebb bekerülni, a másik három egyetemre kb ugyanannyi a ponthatár.
Ár szempontjából nem tudom h érted. Ha nem vagy milliomos, akkor csak az államilag finanszírozott jöhet szóba, ugyanis: egy félév az orvosi egyetemen 950ezer-másfél millió forint. Ha államilag finanszírozottra mész, akkor ugye ezt nem kell kifizetni:D
De alapból elég költséges, a könyvek 10ezer forinttól kezdődnek... (első évben atlasz 20-40ezer forint +ilyenolyan tankönyv...). Emellett ugye albérlet, közlekedés, köpeny, szike, csipesz stbstb...
Csak h kicsit fényezzem az egyetemem: Szegeden kapsz ingyen bérletet és tankönyvtámogatást is:))
2. nagyon jó:D Biológia + fizika/kémia a felvételi tárgy. Legalább egy emelt, plusz nyelvvizsga. Ha duplázod a pontjaid, akkor 90% körül mind a két tárgyból. felvi.hun van kalkulátor, számolgass:)
3. biosz és fizika/kémia. Kémia hasznosabb az egyetemen, mint a fizika...
Van egy államilag támogatott ponthatár, meg egy fizus ponthatár. Ha nem tudod fizetni, akkor fizusat ne is jelölj be, oda sokkal kevesebb amúgy a ponthatár.
De vigyázz, mert félévente az alsó x % kiesik és átkerül a fizus szakra ha te támogatottan vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!