Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdekelne a fogorvosi pálya....

Érdekelne a fogorvosi pálya. De tudatlan vagyok (nem olyan értelemben). Mit kell tennem?

Figyelt kérdés

Még 2-as vok a gimnáziumban(tehát még ez az év nem számít bele a pontokba), de elhatároztam, hogy megpróbálom a fogorvosi pályát. Ehhez lenne pár kérdésem:

1. Melyik egyetem a legjobb - ár, bekerülés szerint is?

2. Milyen legyen az érettségim?

3. Melyik tantárgyból érettségizzek így?

Azt hiszem ennyi, ha kihagytam vmit, akkor légyszíves szóljatok! Köszönöm előre is!:)

2009. okt. 4. 21:02
 1/9 anonim ***** válasza:

1. Semmelweis, de a Debreceni Egyetem is erős

2. Nem árt, ha jó:D

3. Biológia emelt + fizika v. kémia

a fizika v. kémia érettségid csak akkor legyen emelt, ha nincs nyelvvizsgád, ha van akkor jó lesz belőle a közép is. A bioszra és a kettő közül valamelyikre gyúrj rá nagyon mert ezt nézik.

2009. okt. 4. 21:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

1. Mindenki szerint az a legjobb, ahová jár. Szerintem pl az SZTE a legjobb:D A SOTÉra legnehezebb bekerülni, a másik három egyetemre kb ugyanannyi a ponthatár.

Ár szempontjából nem tudom h érted. Ha nem vagy milliomos, akkor csak az államilag finanszírozott jöhet szóba, ugyanis: egy félév az orvosi egyetemen 950ezer-másfél millió forint. Ha államilag finanszírozottra mész, akkor ugye ezt nem kell kifizetni:D

De alapból elég költséges, a könyvek 10ezer forinttól kezdődnek... (első évben atlasz 20-40ezer forint +ilyenolyan tankönyv...). Emellett ugye albérlet, közlekedés, köpeny, szike, csipesz stbstb...

Csak h kicsit fényezzem az egyetemem: Szegeden kapsz ingyen bérletet és tankönyvtámogatást is:))

2. nagyon jó:D Biológia + fizika/kémia a felvételi tárgy. Legalább egy emelt, plusz nyelvvizsga. Ha duplázod a pontjaid, akkor 90% körül mind a két tárgyból. felvi.hun van kalkulátor, számolgass:)

3. biosz és fizika/kémia. Kémia hasznosabb az egyetemen, mint a fizika...

2009. okt. 4. 22:28
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm és mi a feltétel, h mondjuk ha az állami finanszírozottra akarsz járni?
2009. okt. 5. 15:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Az a feltétel, hogy legyen annyi pontod:D
2009. okt. 5. 17:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Pontosan, legyen annyi pontod, h felvegyenek:D felvi.hu-n nézegesd a pontszámítást
2009. okt. 5. 18:09
 6/9 A kérdező kommentje:
Aha, értem, tehát megvan a szükséges pontszám és akkor nem kell félévente majdnem egy millió Ft-ot kifizetnem? Vagyis ha felvettek, akkor finanszírozzák nekem?
2009. okt. 5. 20:05
 7/9 anonim ***** válasza:

Van egy államilag támogatott ponthatár, meg egy fizus ponthatár. Ha nem tudod fizetni, akkor fizusat ne is jelölj be, oda sokkal kevesebb amúgy a ponthatár.

De vigyázz, mert félévente az alsó x % kiesik és átkerül a fizus szakra ha te támogatottan vagy

2009. okt. 5. 20:21
 8/9 A kérdező kommentje:
Aha, én meg nemrég hallottam arról, hogy mehetsz államira, de ha végeztél az egyetemmel(tehát Dr. vagy) akkor 5 évig nem mehetsz külföldre dolgozni. Ez mennyire igaz? Te államira jársz? Milyen volt az érettségid? Csak, h tudjam, h milyen legyen?:)
2009. okt. 6. 19:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, h fogorvosoknál még nem volt x évig tartó "röghöz kötésről"
2010. jún. 4. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!