Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Animációsfilm-rajzoló vagy...

Animációsfilm-rajzoló vagy valami hasonló tanfolyamot hol kell keresni és mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Nem hivatásos filmes akarok lenni, csak megszeretném tanulni hogy hogyan készíthetnék ilyen videókat:

http://www.youtube.com/watch?v=doteMqP6eSc

Tudom ez kicsit professzionáli és sok embert kíván, de valami ilyesmiben gondolkozom.

2013. máj. 16. 19:12
 1/5 anonim ***** válasza:

kaposváron a zichy mihály iparművészetiben van okj-s képzés, illetve pesten a budapest vagy pannonia filmstudió is szokott képzést inditani

Mozgóképi animáció készítő az okj neve.

2013. máj. 16. 19:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
jah megnéztem a videot... hát ilyet max MoME-n tudsz majd készíteni ha felvesznek oda :D (egyetem)
2013. máj. 16. 19:27
 3/5 anonim ***** válasza:
45%

Hát, elég magasra tetted a mércét ezzel a videóval:D Ilyen szintű animációt 1-2 éves OKJ-s képzések között sehol sem tanítanak, ennyi idő alatt legfeljebb megismered az elméleti alapokat, 2D-ben megtanulhatsz rajzfilmet gyártani Flash-ben, meg esetleg beleszagoltok kicsit a Mayába.

Ha hobbiból érdekel, akkor ne nagyon reménykedj, hogy a fenti videóhoz hasonlót valaha tudnál csinálni, sok képzett ember, és sokmilliós anyagi befektetés kell hozzá. Ha ennek ellenére érdekel a dolog, akkor szerezz be egy 3D animációs szoftvert, pl. Blender, Maya, 3D Studio Max stb. A Youtube meg tele van tutorialokkal mindegyik programhoz az alapoktól kezdve.

2013. máj. 17. 14:38
 4/5 anonim ***** válasza:

# 3/3 Időpont ma 14:38

nah igen, csak már alapból ezekhez a programokhoz is hűde gép kell. egy sima egyszerű 3d rendereléséhez (mondjuk mayába, tananyag segédletből egy animációhhoz)

több óra kell egy "mezei" gépen. (a linkelt videohóz meg egy jó pár millás gép kellene)

2013. máj. 17. 15:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Hmmm a 2D-s világ is érdekelne igazából, gondoltam hogy ez nem fog összejönni egyszerűen :D
2013. máj. 28. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!