Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Fogtechnikusnak tanulok, de...

Fogtechnikusnak tanulok, de nincs kedvem hozzá. Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
Érdekel a jelnyelv. Viszont anyámnak fel se hozhatom, h szeretném abbahagyni ezt a szakmát..de nem érzek hozzá semmi kedvet, és nem látom magam ebben a szakmában...
2013. máj. 13. 08:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Jelnyelvvel nem mész sokra sztem.

Nyelvtudással fogtechnikusként az egész világon találhatsz munkát. De ha nincs hozzá kedved akkor keress egy piacképes szakmát és válts!

Múltkor olvastam hogy a jelnyelv országonként különbözik, ami röhej de ez van. sztem felejtős.

2013. máj. 13. 08:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Persze, fogtechnikusként ezért lenne jó. De nincs kedvem ahhoz a sok idegeskedéshez, és nem is egy olyan szakma, h 8-kor elkezded és majd délután 4-kor befejezed. Hanem attól függ, h mennyi a munka...és könnyű egy munkát elb*szni akkor pedig lehet éjszakázni is...
2013. máj. 13. 08:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Üdv a valóéletben. A jól kereső munkák mind ilyenek. Gürizned kell 24/7, viszont elmondhatod, hogy fenn tudsz tartani egy lakást, autót, ne adj Isten még nyaralni is el tudsz menni. Ha ennyire nem érzed magadénak a szakmát, akkor tényleg keress mást, de ne azért, mert hogy ezzel sokat kell majd dolgoznod. Az mindenhol így lesz. Kivéve egy betanított gyári munkásként, ahol melózol majd 3 műszakban napi 8 órát és mész Isten hírével, de keresel 60ezer forintot, ami még arra sem elég, hogy éhen halj.
2013. máj. 13. 15:20
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen. :$ Ez ilyen, amit az ember szeret és élvezettel csinálna az talán nem fizet olyan jól, csak az amit rohadtul utál. 19 vagyok...de olyan rossz, h ezt nem hozhatom fel anyámnak...mintha 19évesen megkéne találnom álmaim szakmáját...annyi lehetőség van még...
2013. máj. 13. 21:58
 5/6 anonim ***** válasza:
2. válaszoló vagyok megint. Nézd, ha tényleg magát a szakmát utálod, akkor nincs mit gondolkodni rajta, válts. Nézz körül milyen lehetőségek vannak, miket tanulhatsz még, azokkal milyen az elhelyezkedési lehetőség és egyáltalán mit is csinál az. Az is lehet, hogy nem járnál azzal sem rosszul, ha kimennél egy évre dolgozni és addig eldöntöd mit szeretnél. Szerzel egy biztos nyelvtudást, ami sosem árt, tapasztalatokat szerzel, kigondolhatod mit is akarsz. Ha tényleg ennyire nem tudod, hogy mit csinálj... az is lehet, hogy még visszatérsz a fogtechnikához, mert mégis csak szereted, csak ezt most nem tudod.
2013. máj. 14. 06:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Külföldre én is gondoltam, Ausztriában dolgozik unokatesóm. 13.éve tanulok...én már unom...inkább csak dolgoznék. Ezalatt meg rájönnék, h mi érdekelne valójában. Egyetlen gond anyám...tőle támogatást várnék, nem azt, h megmondja mit csináljak és csak az az egy létezik...
2013. máj. 14. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!