Van itt olyan, aki a családjától semmilyen anyagi támogatást nem kapott az egyetem/főiskola elvégzéséhez, de ennek ellenére meg tudta úgy csinálni, hogy nem volt nagyon szegényes, vagy alap dolog, hogy ilyenkor a szülők már egyáltalán nem segítenek?
Diákhitelből kellett megcsinálnom, mert az otthoniaknak semmi pénzük sem volt. (Még olyan is előfordult sajnos, hogy nekem kellett kisegíteni az otthoniakat a hitelből.) Ehhez jött szoctám, Bursa, ösztöndíj, meg az utolsó évben árvaellátás (félárvaságra). Nem vállaltam mellette diákmunkát, mert ismerem magam annyira, hogy akkor a tanulás nem ment volna maximálisan, és ebben az egyben nagyon maximalista vagyok. Fél év munkanélküliség után sikerült elhelyezkednem, 1,1 MFt hiteltartozással nyitottam 2012-t, de másfél év alatt 600-at visszafizettem.
Nem mondom azt, hogy hű, de ajánlom a diákhitelt, de talán annyira nem kell félni tőle. Ha benned több erő és fittség van, akkor diákmunkát úgyis vállalhatsz, de az ösztöndíjra érdemes leginkább hajtani. :)
(Nagyon zárójeles megjegyzés: ahogyan jelenleg az átlag családok pénzügyei állnak, rengetegen vannak, és egyre többen lesznek, akik nem kaphatnak otthonról semmilyen támogatást.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!