Tudtok biológia gyakorló feladatokat emelt szintre?
Hát ez az, hogy én is teljesen így látom, csak egy baj van: fakton azokból az anyagokból is emelt érettségis feladatokból írat dogát a tanár, amit csak annó vettük alapszinten alapórán, fakton meg szóba se került. A tankönyvben meg nincs is annyi információ gyakran, ami az emelt szintre kell( mozaik).
Most azt szoktam, hogy a mozaikos vastag feladatgyűjteményt csinálom, de azokkal a sok igaz-hamisos meg többszörös asszociációs feladatoknak az érettségihez nincs sok köze, a Scolar kiadós Szerényi Gábor-féle feladatgyűjtemény már közelít, de azért abban is eléggé másak általában.
Csak ha idén tizenegyedikben megcsinálom az adott témához az érettségis feladatokat, akkor később miből gyakorlok?
De mivel bővítsem az ismereteimet?
Mert pl. utánanéztem neten a női nemi ciklus hormonális szabályozásának, de sokkal részletesebben találtam meg, mint ami kell érettségire...
Tudtok ajánlani valamit?
Hát pedig a gyakorlás a lényeg, ha csak a könyvet tanulod meg, nem sokra mész.
Csináld meg az összes eddigi feladatsort.
Aztán itt van ez az oldal, itt is van minden lecke végén néhány feladat:
Ezek simán vannak emelt szintűek...
Szerintem ez is jó. Külön vannak jelölve az emelt, a közép és a versenyfeladatok. A versenyfeladatokhoz kell a hozzá kiadott könyv, de a többit meg lehet oldani.
Van hozzá megoldókulcs egy külön kötetben.
Ez is jó, ebből emelt fakton csináltunk néhányat.
Szövegek vannak benne, és ahhoz kapcsolódóan kérdések.
"De mivel bővítsem az ismereteimet?
Mert pl. utánanéztem neten a női nemi ciklus hormonális szabályozásának, de sokkal részletesebben találtam meg, mint ami kell érettségire...
Tudtok ajánlani valamit?"
Az sosem baj, ha részletesebben tudod. Legalább nagyobb rálátásod van, jobban megérted.
Szerintem azért nehéz sokaknak középsuliban megérteni a bioszt, mert egy csomó fontos részt kihagynak, mert úgy már túl sok lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!