Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy van a felsőoktatási...

Hogy van a felsőoktatási jelentkezés? (lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.

Ahova jelentkeztem idén szakra (PE-MIK) viszonylag magas volt a ponthatár és idén se lesz gondolom kevesebb sokkal.

A felvételimben több szakot jelöltem meg, másodiknak már olyat ahol lenne esélyem. De ott tavaly 62-en jelentkeztek első helyen és 63-at vettek fel.

A kérdésem az lenne, hogy hogy dől el, hogy hova vesznek fel? Magyarul ha engem nem vesznek fel az első szakra, ahova jelentkeztem akkor jön ugye a második. De azok akik azt a szakot (amit én másodiknak jelöltem be) előnyt élveznek velem szemben? Még akkor is ha kevesebb a pontszámuk?

Remélem világosan tudtam leírni :D

2013. máj. 7. 15:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezt én sem értem valahogy... :/
2013. máj. 7. 16:00
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem, ha több a pontod és nem mész az első helyre, akkor tárt karokkal kell várjanak.
2013. máj. 7. 16:05
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A jelentkezők pontjait és a szakon betölthető helyeket összevetve kialakul egy ponthatár. Mondjuk x az általad első helyen jelölt egyetemnél, és y a másodiknak jelöltnél. (Te esetedben y kisebb mint x). Ha Te x-nél kevesebbet érsz el, nem vesznek fel téged az első helyre jelölt szakra, viszont ha y-nnál többet érsz el, akkor a másodikra felvesznek. Senki sem élvez előnyt veled szemben, csupán az, akinek több a pontja, mint neked. Értsd: ha valakinek kevesebb pontja van, mint neked, de veled ellentétben első helyen jelölte meg az intézményt, csak abban az esetben veszik fel, ha az ő pontja is a ponthatáron belül van. de ezesetben egyértelműen téged is felvesznek.
2013. máj. 7. 16:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, akkor megnyugodtam :)
2013. máj. 8. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!