Hány oldal megtanulása a kívánatos 11 tantárgyból esti gimiben, ha 5-öst vagy 4-est szeretnék? Milyen nehézségi szintkülönbség van nappalihoz képest?
Szakmunkásképzőn végeztem 6 éve. Most estin szeretnék érettségizni, és továbbtanulni. Banáris, hogy a síkhülye is leteszi az érettségit levelezőn, de mi van akkor ha valaki 4-es/5-ösre akar hajtani. Tesóm járt szakközépbe 3 éve, ott csak témazárók voltak a súlyosabbak. Pedig egy jóhírnevű szakközép volt. Pl.: matek esetében: Geometriai transzformációk ~ 12 téma van egy fejezetben, abból is csak 9-et kértek számon elmondása szerint, történelemnél pedig témazáró, 11 téma.
Ugye a reál szak nem oldalszám szerint megy. Történelem kb viszont 25 lehetett gépelve, tömören.
Ezek nem vészesek nappali gimiben, viszont azt hallottam, ami szerintem nagy hülyeség, hogy félévi beszámolókon a jelenlegi 11 tantárgyból kb.: 400-500 oldalt kérnek summa-summarum tömören gépelve. Történelemnél (csak példa:) ) ez azt jelenti, hogy 21téma x 3 oldal = 60. És szorozva 9 tantárgyal reált leszámítva= 540oldal?? :S :S
Tehát a kérdés: Van az esti/levelező tagozatos gimikban valami egységes tankövetelmény? Legyen szó akár nívósabb gimiben, vagy egyszerű szakközépben. Aki esetleg tanult mindkét képzési formán, az meséljen egy kicsit a különbségekről nappali kontra esti, legyen szíves. Csakhogy mégis milyen komolyan készüljek, álljak neki a minimum 4-esért. Márcsak azért is jó ez a kérdés, mert így visszafogottan lehet vitázni a két képzési mód számonkérésének nehézségén. Köszönöm a válaszokat, mivel a google nem ad erről érdemi infót.
köszi :) esetleg beszélhetnénk egymással msnen?
a címem:
celeron1956@windowslive.com
Ígérem, nem leszek hálátlan, ebben biztos lehetsz. Én is tudnék neked segíteni, remélem ;)
Igazából az oldalszámra is kiváncsi lennék még, stb.
A lányom nappalin kezdte, de egy súlyos betegség miatt ki kellett maradnia és most ment át estire...
Óriási a különbség : CSAK AZT tanítják, amire az érettségihez szükséges megtanulni!!!
Pl.: nincsenek tankönyvek, hanem CSAK AZT kell megtanulni, amit órán a tanár lediktál a füzetbe.
VISZONT : érettségin ugyanaz a követelmény, mintha nappalin érettségizne! Tehát ugyanolyan értékű az estin elvégzett érettségi, mint a nappalin, ugyanúgy tovább lehet tanulni vele főiskolán vagy egyetemen.
Pontosan látom a különbséget, mert a fiam nappalin jár gimibe, milliónyi baromságot MUSZÁJ megtanulniuk, jegyre, hiába nem lesz érettségi követelmény, éjjel-nappal tanulhat!
Ja, és estin nem 11 tantárgy van, hanem csak a legszükségesebbek :
- matek
- magyar nyelv- és irodalom
- történelem
- nyelv
- földrajz, biológia, kémia, fizika 1 évig
A lányom olyan esti gimibe jár, hogy a 9-10. osztályt 1 év alatt végzik el, utána 11. és 12. osztály lesz.
nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan jön két válasz
Ezentúl én is segítek mindenben ezen az oldalon, mert rengeteg dolgot meg tudok válaszolni. Nem tudom, az előző két hozzászóló ugyanaz-e :P, de én olyan sulit szemeltem ki magamnak, amelyik bennt van az első 5 legjobb gimibe Mo-n.
Állítólag jobban értékelik, ezt javasolták az ismerőseim is. :S
Ezért lenne a legjobb, ha fel tudnám venni levelezősökkel a kapcsolatot
Várlak titeket továbbra is,tényleg fontos lenne!
celeron1956@windowslive.com
(második beíró vagyok)
Nem, nem ugyanaz a két válaszoló, ezt onnan is látod, hogy a pontszámaink különbözőek!
Mondjuk, az én lányom nem "levelezős" hanem "estis", a kettő nem ugyanaz!!!
Esti gimi hetente 2x van, 15-21 óra között.
A levelezőn úgy tudom 2 hetente kell bemenni, ez szerintem azért nehezebb...
Én speciel ilyenről még nem hallottam, hogy az esti gimiket is rangsorolnák, nem csak a nappalikat szokták?
(Ha az érettségi követelményei mindenütt azonosak, akkor mi értelme a rangsornak, ezt nem értem?)
Nem tudom, mit mondhatnék még a témáról, nekem momentán nincs időm msn-re menni, bocsi...
Amúgy a lányom a Budakalász Gimnázium egyik Bp-i tagintézményébe jár, ennek sok tagiskolája van országszerte. Mi úgy kerülünk ide, hogy többen dicsérték, és tényleg szuperjó tanárok vannak, fantasztikus az igazgatónő, nagyon segítőkészek, eddig nagyon elégedettek vagyunk. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!