Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hány oldal megtanulása a...

Hány oldal megtanulása a kívánatos 11 tantárgyból esti gimiben, ha 5-öst vagy 4-est szeretnék? Milyen nehézségi szintkülönbség van nappalihoz képest?

Figyelt kérdés

Szakmunkásképzőn végeztem 6 éve. Most estin szeretnék érettségizni, és továbbtanulni. Banáris, hogy a síkhülye is leteszi az érettségit levelezőn, de mi van akkor ha valaki 4-es/5-ösre akar hajtani. Tesóm járt szakközépbe 3 éve, ott csak témazárók voltak a súlyosabbak. Pedig egy jóhírnevű szakközép volt. Pl.: matek esetében: Geometriai transzformációk ~ 12 téma van egy fejezetben, abból is csak 9-et kértek számon elmondása szerint, történelemnél pedig témazáró, 11 téma.

Ugye a reál szak nem oldalszám szerint megy. Történelem kb viszont 25 lehetett gépelve, tömören.

Ezek nem vészesek nappali gimiben, viszont azt hallottam, ami szerintem nagy hülyeség, hogy félévi beszámolókon a jelenlegi 11 tantárgyból kb.: 400-500 oldalt kérnek summa-summarum tömören gépelve. Történelemnél (csak példa:) ) ez azt jelenti, hogy 21téma x 3 oldal = 60. És szorozva 9 tantárgyal reált leszámítva= 540oldal?? :S :S

Tehát a kérdés: Van az esti/levelező tagozatos gimikban valami egységes tankövetelmény? Legyen szó akár nívósabb gimiben, vagy egyszerű szakközépben. Aki esetleg tanult mindkét képzési formán, az meséljen egy kicsit a különbségekről nappali kontra esti, legyen szíves. Csakhogy mégis milyen komolyan készüljek, álljak neki a minimum 4-esért. Márcsak azért is jó ez a kérdés, mert így visszafogottan lehet vitázni a két képzési mód számonkérésének nehézségén. Köszönöm a válaszokat, mivel a google nem ad erről érdemi infót.

2009. szept. 28. 21:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
könnyebb hogy nem kell minden nap bejárni,de nehezebb mert gyorsabban kell haladni a tanagyaggal,(mert ufgye az érettségi lap ugyanaz)-a követelmény is!és bizonyahoz hogy jó jegyekkel megy át keményen kell tanulni a 2-3 nap sulin kívül még otthonis!!!(egy esti gimis)
2009. szept. 28. 22:11
 2/5 A kérdező kommentje:

köszi :) esetleg beszélhetnénk egymással msnen?

a címem:

celeron1956@windowslive.com

Ígérem, nem leszek hálátlan, ebben biztos lehetsz. Én is tudnék neked segíteni, remélem ;)

Igazából az oldalszámra is kiváncsi lennék még, stb.

2009. szept. 28. 22:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A lányom nappalin kezdte, de egy súlyos betegség miatt ki kellett maradnia és most ment át estire...

Óriási a különbség : CSAK AZT tanítják, amire az érettségihez szükséges megtanulni!!!

Pl.: nincsenek tankönyvek, hanem CSAK AZT kell megtanulni, amit órán a tanár lediktál a füzetbe.

VISZONT : érettségin ugyanaz a követelmény, mintha nappalin érettségizne! Tehát ugyanolyan értékű az estin elvégzett érettségi, mint a nappalin, ugyanúgy tovább lehet tanulni vele főiskolán vagy egyetemen.

Pontosan látom a különbséget, mert a fiam nappalin jár gimibe, milliónyi baromságot MUSZÁJ megtanulniuk, jegyre, hiába nem lesz érettségi követelmény, éjjel-nappal tanulhat!

Ja, és estin nem 11 tantárgy van, hanem csak a legszükségesebbek :

- matek

- magyar nyelv- és irodalom

- történelem

- nyelv

- földrajz, biológia, kémia, fizika 1 évig

A lányom olyan esti gimibe jár, hogy a 9-10. osztályt 1 év alatt végzik el, utána 11. és 12. osztály lesz.

2009. szept. 28. 22:35
 4/5 A kérdező kommentje:

nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan jön két válasz

Ezentúl én is segítek mindenben ezen az oldalon, mert rengeteg dolgot meg tudok válaszolni. Nem tudom, az előző két hozzászóló ugyanaz-e :P, de én olyan sulit szemeltem ki magamnak, amelyik bennt van az első 5 legjobb gimibe Mo-n.

Állítólag jobban értékelik, ezt javasolták az ismerőseim is. :S

Ezért lenne a legjobb, ha fel tudnám venni levelezősökkel a kapcsolatot

Várlak titeket továbbra is,tényleg fontos lenne!

celeron1956@windowslive.com

2009. szept. 28. 22:53
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

(második beíró vagyok)

Nem, nem ugyanaz a két válaszoló, ezt onnan is látod, hogy a pontszámaink különbözőek!

Mondjuk, az én lányom nem "levelezős" hanem "estis", a kettő nem ugyanaz!!!

Esti gimi hetente 2x van, 15-21 óra között.

A levelezőn úgy tudom 2 hetente kell bemenni, ez szerintem azért nehezebb...

Én speciel ilyenről még nem hallottam, hogy az esti gimiket is rangsorolnák, nem csak a nappalikat szokták?

(Ha az érettségi követelményei mindenütt azonosak, akkor mi értelme a rangsornak, ezt nem értem?)

Nem tudom, mit mondhatnék még a témáról, nekem momentán nincs időm msn-re menni, bocsi...

Amúgy a lányom a Budakalász Gimnázium egyik Bp-i tagintézményébe jár, ennek sok tagiskolája van országszerte. Mi úgy kerülünk ide, hogy többen dicsérték, és tényleg szuperjó tanárok vannak, fantasztikus az igazgatónő, nagyon segítőkészek, eddig nagyon elégedettek vagyunk. :D

2009. szept. 29. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!