Ápolónő vagy szülésznő? Nem egyszerű a döntés.
1. éves vagyok ápolás- és betegellátás szakon. Az eredeti célom a szülésznő volt, és még mindig szeretném, de úgy néz ki, jobban járnék az ápoló szakiránnyal. Mivel nagyon nehéz a döntés (végülis egy életre szól), ezért próbáltam az érveke pro-kontra összeállatani. Segítenétek?
Ápolónő + :
1. Biztosan lesz munkám
2. Több felé lehet szakosodni, több osztályon el lehet helyezkedni
3. Változatosabb a gyakorlat és az órák
4. Külföldön is keresett
5. Mehetek sürgősségire vagy traumatológiára dolgozni (amit szintén régóta szeretnék)
6. BsC után lehet menni MsC-re és doktorira, így lehet vele tanítani, ami szintén érdekel.
Ápoló - :
1. Piszkosabb munka
2. Talán nehezebb is (emelgetni stb)
3. Kisebb a presztízsértéke
4. Kevesebb a pozitív dolog benne, mint a szülésznőiben.
Szülésznő + :
1. Csodálatos lenne új életet a világra segíteni
2. Nagyobb presztízs
3. Könnyebb, kevesebb a "gyomorforgató" munka
4. Paraszolvencia
Szülésznő - :
1. Nem valószínű, hogy egyszerre lenne munkám, főleg, hogy a szülőszobára "kihalásos" alapon lehet bekerülni.
2. Sokkal nehezebben tudnám elviselni, ha egy babával vagy az anyukájával történik valami..
3. Külföldön kevésbé keresett, úgy hallottam, kevés országban van olyan állás, hogy szülésznő.
4. Hosszabb munkaidő (ha pl fogadott szülésznő lennék és a műszak vége előtt hozzák be a kismamámat, akkor a végéig maradni kell). Emellé talán nehezebben férne el egy család.
5. Nincs mesterképzésre lehetőség.
6. Csak a szülészeten lehet vele elhelyezkedni, nincs váltási lehetőség.
Ti hogy döntenétek? És miért?
Köszönöm!
20/L
Szülésznő, mert amellett, hogy itthon is jól lehet vele keresni, külföldön is nagyon keresett szakma!
Sőt, hiányszakmának minősül és ha nem az EU-n belül vállalnál munkát, simán bevándorolhatsz vele pl. Kanadába, Ausztráliába, stb.
Javaslom, hogy keress rá a midwife- ra egy külföldi álláskereső oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!