Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » (Sok) FOK-os miért nézi le az...

(Sok) FOK-os miért nézi le az ÁOK-sokat, miért hiszik azt, hogy az általános orvostanhallgatóknak sokkal könnyebb?

Figyelt kérdés

Nem akarok általánosítani, tudom, hogy nem mindenki látja így. De elég sok olyan FOK-os véleményét hallottam már, akik szerint az ÁOK sokkal könnyebb, mint a FOK, és hogy nekik sokkal többet kell tanulniuk és tudniuk.

Múltkor beszéltem egy lánnyal, aki most áll érettségi előtt. Sokáig nem tudta, hogy melyik kart vegye első helyre felvételinél. Egy FOK-os ismerőse azt tanácsolta neki, hogy menjen ÁOK-ra, mert "nem elég rátermett".

Az én véleményemet is kérdezték már hasonlóról, de én soha nem merném a FOK-osokat degradálni, mivel én nem erre a karra járok - hanem ÁOK-ra -, ergo nem tudok hiteles véleményt nyújtani...

2013. ápr. 27. 23:01
 1/5 anonim ***** válasza:
te valami alternatív univerzumban élő FOK-osokkal találkozhattál, inkább őket nevetik ki az "igazi" orvostanhallgatók :)
2013. ápr. 27. 23:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is inkább fordítva hallottam ... :DD

De szerintem ez butaság. Nem értem, hogy akik ilyen szakra járnak, miért kell lenézni a másik szakot, függetlenül attól hogy mennyit kell tanulni, mennyit ér stb.

2013. ápr. 28. 09:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én fogorvos hallgatótól még sosem hallottam semmi ilyesmit, ellenben van 1-2 általános orvostanhallgató barátnőm, tőlük éjjel nappal hallom, hogy "fogász, jogász nem doktor".
2013. ápr. 28. 11:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is ÁOK-s vagyok, de szerintem fordítva jellemző...

Pl. népegtanon is elkezdett rinyálni az egyik csoporttársam, hogy "bezzeg a FOK-osoknak csak 30 oldal"...

2013. máj. 4. 12:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Én igaz nem vagyok orvosis, de eddig mindenkitől azt hallottam, hogy a FOK az könnyebb, mint az ÁOK. Még régen én is oda szerettem volna jelentkezni, mert nem tartottam magam képesnek arra, hogy elvégezzem az ÁOK-t, ha az a nehezebb. Ráadásul úgy tudom, hogy régen azok mentek FOK-ra, akiket nem vettek fel ÁOK-ra, mert lényegesen alacsonyabb volt a ponthatár, ritkán akadt egy-két elhivatott, aki világ életében fogorvos szeretett volna lenni..:D
2013. jún. 30. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!