Tényleg büfészak a Műszaki Menedzser?
Vélemények?
Kérlek fejtsétek ki, köszönöm.
Szerintem büfészak. A 3,5 év alatt vannak műszaki és gazdasági tantárgyaik is vegyítve. Szerintem ennek nincs sok értelme. Valaki vagy legyen közgazdász, vagy pedig gépészmérnök!
Az egyetlen pozitívum számomra ebben a képzésben az, hogy könnyebb bekerülni erre a szakra államilag támogatott képzésre, mint pl. egy közszolgálatira, vagy egy pénzügy számvitelre.
Persze biztosan vannak, akik el tudnak vele helyezkedni, de sztem sajnos nem ez a realitás.
Relatív... Azt szokták mondani, hogy a gazdasági dolgokhoz nem ért annyira, mint egy közgazdász és a műszaki dolgokhoz meg nem ért annyira, mint egy mérnök. Ebben van igazság, viszont az is igaz, hogy egy közgazdásznál jobban ért a műszaki dolgokhoz és egy mérnöknél jobban ért a gazdasági dolgokhoz.
Én ezen a szakon tanulok és szerintem nem olyan rossz, mint ahogy sokan lefestik. Van viszonyítási alapom és igen, egy "mérnök" szakhoz képest a tanulmányi követelmények teljesítése könnyebb, viszont a képzés második felében (szakirányok) sok az egyéni prezentáció, beadandó, csoportgyakorlat, amihez szerintem nem minden hagyományos értelemben vett mérnöknek van készsége.
Németországban Wirtschaftsingenieur néven fut ez a szak, ami magyarul kb. gazdálkodási mérnököt jelent (érdekes, hogy ők mérnöknek tartják, a magyarok meg általában nem).
Az biztos, hogy ha ilyen szakra mész, később specializálódnod kell, de ez igaz egy közgazdászra is vagy egy gépészmérnökre is.
Ha normálisan tanulsz, akkor a műszaki menedzserrel is lehet kezdeni valamit.
Egyébként ha tudsz németül(ami mellesleg nem árt műszaki vonalon), ebben a fórumban is vannak hasznos infók:
Én nem azt mondom, hogy ennek menj, de a helyzet annyira nem rossz, mint ahogy azt sokan lefestik.
Ezen kívül nyilván számít az is, melyik főiskolára/egyetemre mész. Próbálj valami nívósabb intézményt választani, mert az is lehet pozitívum egy állásinterjú során. No meg a nyelvtudás, szakmai gyakorlat, tdk, erasmus, jó szakdolgozat, stb....
Köszönöm. : ) : )
Ment a felértékelés. : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!