Milyen az állatorvosi egyetem?
Szervusz!
Először is, nehéz bekerülni, utána pedig nehéz bent maradni. Elég költséges (műszereket kell venned, könyveket).
Nem sokat, rengeteget kell tanulni. Ha komolyan veszed, akkor nem lesz sok szabadidőd 5,5 éven keresztül. Ez az egyik legnehezebb egyetem. Még este 9kor is lesz órád eleinte, és örülsz, ha vannak napok, amikor meg tudsz ebédelni.
Rengeteg vizsga, zh egész évben. Az órák többségére kötelező bejárni, katalógusokat tartanak. Persze az, hogy bejársz, a saját érdeked.
Az elhelyezkedési esélyek nem túl jók. Persze előbb-utóbb mindenki talál állást, csak kérdés, milyet, és hol. Vidéken nagyállatos praxisban könnyebb elhelyezkedni, vagy hatósági állatorvosként, de nem ez mindenki álma. Ha van protekciód, akkor szerencséd van , és lesz jó munkahelyed. És valószínűleg kihasználnak majd, miután végeztél. Kevés fizetésért fogsz gürizni heti 6 napon át, reggeltől estig.
Nagyon szép hivatás egyébként, csak nehéz az út odáig..
Szia! Köszönöm a hosszú választ! Az az igazság, hogy most egy másik egyetemen tanulok, viszont nem is értem, hogy miért nem az állatorvosin vagyok.. De ez mindegy is. Az a lényeg, hogy el tudom képzelni milyen a rengeteg tanulás, sok kitartás kell hozzá, az biztos. :) Sajnos én is ezt hallom mindenhonnan, hogy akinek van saját tőkéje a magánpraxis beindításához, annak beindul a szekér, de amúgy meg lehet gürizni éjjel-nappal. Nagyon fontosnak tartom már most a kapcsolatépítést, éppen ezért. Ennek ellenére nem érzem azt, hogy akármi mással szeretnék foglalkozni, csak ezzel. :)
Még egyszer köszi a választ, másokét is szívesen fogadom. :)
"Most egy mnásik egyetemen tanulok"-
Akkor végezd el (fogynak a féléveid)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!