Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egy haverom hihetetlen jó...

Egy haverom hihetetlen jó töriből, de nem akar továbbtanulni. Nem lenne jobb neki?

Figyelt kérdés
Van egy haverom, hihetetlen jó töriből, kb mindenkit lenyűgöz, tanárokat is minket is. Szerintünk ezzel kéne foglalkoznia, de nem akar. Inkább érettségi után elmegy szakmát tanulni, mert azzal többet tud keresni már 2 éven belül. Én is tudom, hogy a töri diplomával nem lehet kezdeni semmit, főleg ha nem tanári szakirányon van az ember (bár akkor is kevesebbet keresne mint a szakmával), de nem lenne jobb neki szerintetek ha elvégezne először egy töri bsc-t és mondjuk utána menne szakmát tanulni? A szülei örülnének akármit tanulna, szerintem még a szabad bölcsészt is támogatnák :D. Legalább 3 évig tanulná amit szeret és utána még akár "hobbiból" is tud a törivel foglalkozni, majd a szakmája mellett. Nem lenne jobb neki így? Attól félek megbánja, hogy nem ment egyetemre.
2013. ápr. 18. 08:23
 1/3 anonim ***** válasza:
76%
Hadd döntse el ő, hogy mit szeretne. Biztosan megvan az oka annak, hogy nem akar történelemszakra járni. Látatlanul, ismeretlenül senki nem tudja megítélni, hogy mi lenne neki a jó, így maradjunk annyiban, hogy döntsön ő :)
2013. ápr. 18. 12:36
 2/3 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem tényleg többet ér egy szakmával ha meg ennyire szereti a törit akkor legalább van egy hobbija.
2013. ápr. 18. 15:21
 3/3 anonim ***** válasza:
48%

Már nem aktuális a kérdés, de megválaszolom, hátha felnyitom vele valakinek a szemét. Történelem szakon vagyok végzős (nem a tanárin), hihetetlenül jó voltam töriből, szerettem és érdekelt is, és mit értem el vele? Lesz egy értéktelen bölcsészdiplomám. Kérdező, ekkora baromságot h javasolhatsz neki, h ne végezzen el egy szakmát? Gondolom, az illető utánanézett annak, h töris diplomával h tudna elhelyezkedni, meg milyen fizetésekre számíthatna. Ha annyira érdekli a töri, megtehetné, h párhuzamosan csinál két képzést. A szülei meg nagyon felelőtlenek, ha ilyen szakot is örömmel fogadnának, mint a szabad bölcsész, mert ezek szerint mindegy nekik, mi lesz a sorsa a gyereknek, lényeg az, h elmondhassák, h a csemetéjüknek diplomája van.

Rendes tőled, h ennyire aggódsz miatta, de te is foglalkozz a saját életeddel, őt meg hagyjátok, hadd csinálja azt, amiben örömét leli.

Jah, és azt kifelejtettem, hogy most felvételizek máshová, hogy az értéktelen diplomám mellé egy értékeset is szerezzek.

2014. jan. 22. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!