Egy haverom hihetetlen jó töriből, de nem akar továbbtanulni. Nem lenne jobb neki?
Már nem aktuális a kérdés, de megválaszolom, hátha felnyitom vele valakinek a szemét. Történelem szakon vagyok végzős (nem a tanárin), hihetetlenül jó voltam töriből, szerettem és érdekelt is, és mit értem el vele? Lesz egy értéktelen bölcsészdiplomám. Kérdező, ekkora baromságot h javasolhatsz neki, h ne végezzen el egy szakmát? Gondolom, az illető utánanézett annak, h töris diplomával h tudna elhelyezkedni, meg milyen fizetésekre számíthatna. Ha annyira érdekli a töri, megtehetné, h párhuzamosan csinál két képzést. A szülei meg nagyon felelőtlenek, ha ilyen szakot is örömmel fogadnának, mint a szabad bölcsész, mert ezek szerint mindegy nekik, mi lesz a sorsa a gyereknek, lényeg az, h elmondhassák, h a csemetéjüknek diplomája van.
Rendes tőled, h ennyire aggódsz miatta, de te is foglalkozz a saját életeddel, őt meg hagyjátok, hadd csinálja azt, amiben örömét leli.
Jah, és azt kifelejtettem, hogy most felvételizek máshová, hogy az értéktelen diplomám mellé egy értékeset is szerezzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!