Proginfó így? Régen nem érdekelt a matek, most már igen és megy is, de van egy kis lemaradásom.
Régen utáltam a matekot és nagyon rossz is voltam mert egyáltalán nem foglalkoztam vele, órán se figyeltem oda, sokszor azt se tudtam egyáltalán miről van szó, így mindig egy 3-assal elvegetáltam, aztán tavaly valahogy elkezdett érdekelni, összeszedtem magam, így nagyon sokat javítottam, az új dolgokat értem, viszont nagy lemaradásom van, és sok dolog egyelőre nem megy, amit régen tanultunk.. Pl. simán kiszámolom bármilyen szabályosnak mondható térbeli alakzat különböző adatait, matematikai logika nagyon megy, geometria is, halmazok is, viszont egy nyomorult függvényt nem tudok jellemezni, és nem tudok mit kezdeni a logaritmussal. (főleg ez a két téma a gyengém, a többivel úgy elvagyok)
Most viszont eléggé belehúztam az ismétlésbe pár hónapja, ha barátom elmagyarázza a dolgokat, megértem, szóval nem vagyok teljesen hülye csak vannak "sötét foltok", amik egyszerűen nekem kimaradtak.
A gondom az hogy most érettségizek és proginfót jelöltem be első helyen.. Jó döntés volt így? Ha belehúzok jó tudok lenni matekból (nem csillagos ötös de az új anyagok viszonylag simán mennek), és most már érdekel, de kicsit le vagyok maradva, és bár igyekszem behozni ezt a lemaradást, ez gondolom eléggé hátrány lesz...
szia!
Én prog infós vagyok, ez alapján a következőket tudom mondani: a logaritmusra, mint olyanra és a függvényekre szükséged lesz, úgyhogy ezeket mindenképpen pótold be és az egyetemen bőven fogsz cifraságokat tanulni matekból, de ha összeszeded magad semmi sem esélytelen. Nagyon sokan elvérezek a matekon, viszont észrevételeim szerint ez nem az előképzettségen múlik, hanem azon, hogy ki mennyire tudja felvenni a fonalat az elején. Ismerek olyan is, aki középiskolában nagyon pro volt matekból, egyetemen meg nem boldogult meg olyat is, aki középiskolában nem volt olyan jó, viszont egyetemen belehúzott és megvannak a tárgyai.
Az érettségire viszont nagyon készülj fel!
Meg mondjuk az sem mindegy, hogy melyik egyetemre jelentkeztél...
Ha van még kérdésed írj nyugodtan!
szia, köszi a választ! :)
az eltére jelentkeztem.
Igen ezt sok helyen olvastam, hogy van aki középsuliban király, egyetemen meg meghúzzák, vagy pont fordítva.. Remélem ha pótolom a hiányosságokat és majd szorgalmas leszek, akkor tudom majd kompenzálni hogy most még vannak nehézségeim..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!