Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek ez így rendben van?

Szerintetek ez így rendben van?

Figyelt kérdés

Előrehozott érettségit teszek majd informatikából és angolból májusban. Pár napja kaptam meg a témaköröket az előbbiből, most szedem ki a kényegüket, és kezdem őket megtanulni. Félek attól, hogy megbukok, pedig nem vagyok hülye gyerek, könnyen és hatékonyan tanulok, sokáig megmaradnak bennem a dolgok, de egyszerűen félek. Ma kimentem az egyik szülőmhöz beszélgetni, és szóba jött a dolog, én meg lereagáltam a témát annyival, hogy "Tuti nem fog sikerülni a szóbeli, és meg fogok bukni.", amire Ő annyit válaszolt, hogy ha ez így lesz, akkor nem találkozhatok a barátommal. Csak én gondolom, hogy ilyenkor nem ezt kellene reagálni? Értem úgy, hogy ilyenkor inkább bátorításra lenne szükségem, nem arra, hogy "megbüntetlek, ha nem sikerül, mert nem lesz neked elég szégyen, vagy rossz érzés amúgy is". Nagy kérés lenne, hogy ilyenkor csak egy kicsit is bátorítsanak? Nem rosszak a jegyeim, az egész család engem tart "zseninek", mert nagyon jó agyam van, de akkor miért nem hisznek bennem?

16/l

2013. ápr. 13. 21:09
 1/3 anonim válasza:
Nyugi biztosan sikerülni fog, ne izgulj!
2013. ápr. 13. 21:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Te generálod a problémát, ez szerintem úgy jött ki számukra, hogy "zseni vagyok,de azért dicsérjetek!" jó nem kellett volna rögtön büntetéssel jönniük, de akkor is. Ne zargasd őket ilyenekkel,hanem tanulj. Ha megbuksz újra csinálod és kész,mit kell ezt túlreagálni?
2013. ápr. 13. 21:26
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem a dicséretük, vagy a körbeugrálásuk kell, egyszerűen csak annyi, hogy tudjam, hogy bíznak bennem. Mindig azt mondták, hogy lusta vagyok, és sosem tanulok, de amikor éppen valakire "büszkének kellett lenni" akkor persze tudtak szépeket mondani.
2013. ápr. 13. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!