Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Levelezőn mennyire nehéz a...

Levelezőn mennyire nehéz a villamos-, ill. a gépészmérnöki szak? Villamosmérnöknek vagy gépészmérnöknek érdemesebb továbbtanulni?

Figyelt kérdés

Szóval tegnap megvilágosodtam. Eddig lövésem sem volt, hogy minek menjek tovább. Viszont tegnap egy tanulságos esetnek köszönhetően úgy éreztem, hogy a későbbiekben mindenféle képen szeretnék egy diplomát.

Mivel esti tagozatos érettségire járok így itt nem tudok semmiből emelt szintű érettségit tenni. Viszont megnéztem az OE KVK villamosmérnöki szakát és nem írták, hogy kötelező az emelt szintű érettségi. A választott tantárgyam az info. és az mellé jönne a matek. Az infóval nem lesz gond, viszont a matekom átlagos.

Átlagos matekkal levelezős villamosmérnöki szak mennyire lenne húzós, ill. levelezőn milyen gyakorlati/gyakornoki (tapasztalat szerzés) lehetőségek vannak? Csak 2-3 év múlva szeretnék jelentkezni mivel most dolgoznom kell menni.

Én a villamosmérnöki képzésre hajlok jobban mivel sokak szerint sokkal keresettebb, ill. nagyobb területen lehet vele elhelyezkedni, rugalmasabb.

Ill. 2-3 év alatt szeretném fejleszteni az algoritmikus gondolkodásomat, hogy könnyebben menjen a matek. Erre milyen lehetőségek vannak, vagyis milyen ötleteitek?

2013. ápr. 12. 09:09
 1/5 anonim válasza:
54%

Szia!

A gépészmérnöki diplomával jóval nagyobb területen tudsz elhelyezkedni, mint villamosmérnökivel. Gépészmérnököket mindenhol alkalmaznak, ahol gyártás történik, villmérnököket viszont nem. A két képzés tárgyaiban is látszik, hogy sokrétűbb a gépészmérnöki.

Átlagos matekkal szerintem nincs gond. De azért azt számításba lehet venni, hogy 1-1 vizsgára többet kell készülni, mint az egész érettségire.

2013. ápr. 13. 14:05
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Mennyire kell a fizika mind a villamosmérnökire, mind a gépészmérnökire? Első 3 évben nappalira jártam. Ott 2 évig volt fizikám, de nem túlzok, ha azt mondom, hogy semmit sem tanítottak.

Gondolkodtam rajta, hogy akkor azt is tanulnám itthon, ill. olvastam, hogy egyetem elkezdése előtt szoktak fizika felkészítők is lenni és, hogy rögtön a 0. hétben szoktak zh.-t íratni. Nem tudom, hogy ez mennyire fog engem levelezőn érinteni.

2013. ápr. 13. 14:17
 3/5 anonim válasza:
100%

Gépészre jobban kell a fizika. Főleg a mechanika része(statika, szilárdságtan, mozgástan, rezgéstan). Villamoson talán durvább a matek egy kicsivel, meg az infós tárgyak. Azt kellene eldöntened, hogy mi érdekel jobban, gépészet vagy a villamosság. Mert elhelyezkedési gondok egyikkel sem lesznek.

Előre készülni szerintem nincs sok értelme, vagyis akkor van ha óriási elmaradásaid vannak, amit pótolni kellene. Ha van megfelelő alapod, matekból és fizikából, akkor elég lesz bejárnod az órákra, és amit lead a tanár, azt megtanulni/begyakorolni.

De ha késztetést érzel, hogy előre tanulj, akkor azt ajánlom, hogy a kinézett egyetem jegyzeteit letölteni vagy megszerezni valahonnan, és azokat olvasgatni.

2013. ápr. 13. 14:45
 4/5 A kérdező kommentje:

Ismételtem, köszönöm a válasz.

Még egy kérdésem lenne, a gyakorlatot levelezőn, hogy lehet szerezni?

2013. ápr. 13. 17:19
 5/5 anonim válasza:
100%
Sajnos erre nem látok rá nappalisként. De nálunk 4 lezárt félév után látnak szívesen a cégek, gondolom levelezősként sem jöhet előbb szóba gyakornokság, kivéve ha van valami műszaki előképzettséged.
2013. ápr. 13. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!