Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek érdemes lenne...

Szerintetek érdemes lenne továbbtanulni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gimnázium 2. èvfolyamába járok most kellene eldönteni hogy miből járjak fakt-ra .Miből szeretnèk emelt ill. közèpszintű èrettsègit tenni.

A kèsőbbiekben szerettem volna a fotográfia irányába menni, de nem túl fènyesek a jegyeim így elèg kevès esèly van rà hogy egyáltalán felvesznek-e államilag támogatottra. Ès nem valószínű hogy ki tudnánk fizetni a több százezres költsègeket fèlèvente.

Szerintetek ne is próbálkozzak a jelentkezèsse inkább menjek el egy Okj-s tanfolyamra.

Köszönöm!!!

2013. ápr. 11. 18:23
 1/2 anonim válasza:
Mondjuk tanulj? :D A későbbi jegyeidet fogják nézni, 3.-4. évvégit és érettségit, az hogy eddig nem voltak túl fényesek nem érdekel senkit. De ha középiskolában gondot okoz a tanulás, lehet érdemesebb lenne valami OKJ-s, te sem élveznéd még X évre a sulipadba kötni magad gondolom.
2013. ápr. 12. 01:26
 2/2 anonim válasza:
Szerintem ahhoz, hogy fotós legyél, elsősorban gyakorlat, referenciák és kapcsolatok kellenek. Tehát járj szakkörre, ismerkedj fotósokkal, olvass, képezd magad és fotózz sokat! Járj utána, hogy milyen egy fotós élete, hogy kap munkát, mi szükséges egy ilyen pályához. Aztán gondold ki, hogy milyen lépéseken keresztül lehet oda eljutni. A mai világban egy fiatal egyik jó lehetősége a külföldi munka. Ebből lesz egy anyagi alapod, például ki tudod fizetni a tandíjat, vagy egyszerűen csak a saját lábadra tudsz állni. Külföldön is lehet tovább gyűjteni a szakmai infót és kapcsolatokat persze. Amikor itthon vagy, akkor meg tevékenykedsz fotósként, aztán később már lehet, hogy meg is tudsz élni belőle. Az OKJ-s képzés nem rossz, de a papír nem sokat jelent munkakeresésnél, a szakmai gyakorlatot meg főleg, hogy neked kell megoldanod. Tehát elvégezheted, de ne alapozd rá a karrieredet, inkább csak az egyik összetevő legyen. Nem tudom a másik lehetőség mi akar lenni, fotográfia egyetemi szak? Az biztosan komolyabb, de ilyen jellegű szakoknál akkor sem alapoznám rá a dolgokat. Művészeti szakhoz, különösen a mai gazdasági helyzetben szerintem kell valami anyagi alapozás, különben ülhetsz otthon a diplomáddal és a portfólióddal, ha nincs szerencséd, ismerek ilyen embert. Nyilván a külföldi munka csak egy ötlet, más módon is megoldhatod a kérdést, viszont arra szerettem volna rávilágítani, hogy manapság már nem úgy működik a dolog, hogy kiválasztok egy szakmát, ami tetszik, elvégzek egy iskolát hozzá, majd kapok egy állást a szakmámban. Gyakran tekervényes utakon kell eljutni a célhoz. De ez nem baj szerintem. Sok sikert, akárhogy is döntesz!
2013. ápr. 20. 03:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!