Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem tudok dönteni, jó lenne...

Nem tudok dönteni, jó lenne egy külső válaszoló, melyiket válasszam az egyetemen?

Figyelt kérdés

Bejelöltem a francia szakot és a könyvtárost.

Bonyolult a dolog,mert a francia a szerelmem kiskorom óta,nagyon szeretem,de az a gond,hogy csak alapfokú nyelvvizsgám van,azt hiszem,nem vagyok elég jó belőle,legalább is elkezdeni egy ilyen komoly szakot.Egyébként agimiben végig ötös voltam,még emelt szinten is,a jegyeim 90% a ötös volt,egyetlen egyszer kaptam egy hármast.Voltam kint négy napot Párizsban,nem volt gond,elboldogultam,belszeretttem a városba. De attól tartok,mivel rengeteget kell tanulni,nem tudnám elvégezni,mivel alapfokú vizsgával nincs meg a kellő tudásom.

A másik szak könnyebb,és talán az informatikával több mindent tudnék kezdeni,mellette tanulhatnék angolul,mivel nem tudok.A másik melett biztosan nem tudnám már bevállalni.Ezt biztosan el tudnám végezni és érdekel is.

Nagyon nagy a dilemma,a szüleim is egyik ezt mondja másik azt,nem tudok így dönteni mit tegyek? Mindenképpen idén mennék,mert egy évet így is kihagytam már,nem várok tovább.L20

2013. ápr. 4. 21:12
 1/9 anonim ***** válasza:

90%-os emelet érettségit csináltál franciából? (Mert az egy középfokú nyelvvizsgának felel meg ha 60% felett érsz el emelt nyelvi érettségin.)

Akkor miért gondolnád hogy nem menne a francia szak?

Informatikus könyvtárosnak jelentkeztél? (ettől nem leszel informatikus, tehát nem lesz egy keresett piacképes diplomád, az nem azonos egy mérnökinformatikus vagy programtervező informatikus diploma keresettségével. Ha ez a kettő az opciód akkor inkább a francia szak...bár még kellene mellé valamit tanulnod..

2013. ápr. 4. 23:54
 2/9 anonim ***** válasza:

Könyvtár szakkal könyvtáros lehetsz

ha elvégezted

2013. ápr. 5. 00:51
 3/9 anonim ***** válasza:
A könyvtár szakhoz magyarból van a felvételi
2013. ápr. 5. 00:52
 4/9 A kérdező kommentje:

arra lennék kíváncsi,a egadott feltételek mellet,mit választanátok?

Mert azt hiszem a nyelvszak nagyon nehéz,attól félek nem bírnám,viszont azt szerettem volna jobban. a könyvtárral bajom nincs,biztosan elvégezném,és lehet több hazsna is lenne.

2013. ápr. 5. 14:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem akarom elvenni a kedved egyik szaktól sem, de szerintem egyik végzettséggel sem lehet jól elhelyezkedni, mármint idehaza.

A francia szakban több fantáziát látok, mivel ha azt elvégzed, elmehetsz akár tolmácsnak is, ami lehet, hogy érdekesebb, mint egy könyvtárban lenni nap mint nap.

Tanárként pedig nehéz elhelyezkedni, sok az elbocsátás, alacsony a fizetésük, nincs rá kereslet.

Összegezve: én a francia szakot választanám a kettő közül, ha mindenképpen ezek közül kellene választanom.

2013. ápr. 5. 15:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de az egyetemen valószínű senki nem fog téged megtanítani franciául. A legtöbb nyelv szakon a hangsúly - legalábbis én ezt tapasztaltam - sajnos nem ezen van. Sok ember úgy megy oda, hogy felsőfok közeli szinten van és a tudását inkább stilisztikailag akarja bővíteni + szeretnének kimenni külföldre.

Több ismerősöm pár félé után abbahagyta, mert az anyag nagy része irodalom, kultúrtörténet, filozófia és ehhez hasonló volt, nyelvtant alig tanultak.

A könyvtáros szak pedig semmire nem jó.

2013. ápr. 5. 17:39
 7/9 A kérdező kommentje:
hát az a baj,hogy humán beállítottságú vagyok,amiben egy kis matek is van,nálam szóba sem jöhet,alig mentem át a matek érettségin,12 évig rettegtem tőle.Sajnos ez a két hely van,ahova az érettségim megfelel,mivel tavaly érettségiztem már.
2013. ápr. 5. 18:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Figyelj, ha te szereted a francia nyelvet, akkor nyugodtan válaszd azt. Lehet, hogy nehéz, de ha tényleg ez érdekel és ráadásul szereted azt az országot, a kultúrájukat, stb. akkor... miért ne?

Egy orvos szakon sem mindenki olyan hiper-szuper tehetség, hogy több száz oldalt 1-2 nap alatt megtanul. Valakinek több időbe telik, valakinek meg jobban fog az agya, ennyi...

Attól még az a diák lehet, hogy sikeresebb lesz azoknál, akik kevesebb erőfeszítéssel végezték el ugyanazt a szakot. (szóval nem szabad félni ettől) Ha mindent megteszel azért, hogy elvégezd, akkor sikerülni fog! Ilyenkor az ember legalább megtanul egy kicsit küzdeni. :)

2013. ápr. 6. 10:13
 9/9 anonim válasza:

5/8nak van igaza, a francia szakon alig tanítanak franciá...én angol szakra mentem és 90%ban mindenféle hülye tantárgyunk volt és mindent angolul tanítottak,feltételezték már a tudást. Ez a francin sem mehet másképp. A nyelv szak baromi nehéz és 1,5 év után feladtam. Jelenleg levelezőn tanulok fősulin, mellette dolgozom. Ha rám hallgatsz,te sem fecsérled az éveid nappalin...ha csak diploma kell,mert nincsenek konkrét terveid,tanulj levelezőn és dolgozz mellette,építsd az életed,gyűjts pénzt (míg otthon laksz,tudsz félretenni!).

Összegezve: szntem könyvtáros szakra menj levelezőn, az könnyen megcsinálható munka mellett,lesz egy diplomád,amivel ugyan nem tudsz semmit kezdeni,de azért van. Ha a fancia,mint nyelv érdekel, be tudsz iratkozni egy nyelvsuliba, ahol 1-2 év alatt felszeded a felsőfokú tudást. Ebben az egyetem nem segít.

2013. ápr. 8. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!