Ti mit csinálnátok a helyzetemben? Feleslegesen izgulok ennyire vagy jogosan vannak aggályaim az orvosi egyetem miatt?
"tanuljak olyan dolgokat az orvosi egyetemen,amik nem igazán érdekelnek"
Mondok neked valamit, akármilyen egyetemre mész, az első évben az alapozótantárgyak a lehető legunalmasabbak.
A 2 év faktot meg azért ne számold bele, mert az egyetemi szintű kémia messze áll attól, amit a középiskolában oktatnak.
Pszichológusból lassan Dunát lehet rekeszteni, az emberek viszont nem tudják megfizetni, szóval az sem egy garancia, arra, hogy nem halsz majd éhen.
Az emelt kémia elég húzós és elmondásod szerint nem vagy belőle olyan jó.
Beteg gyerekeknek máshogy is tudsz segíteni, pl. szociális munkásként vagy az említett pszichológusként lehetsz gyermekpszichológus.
Ugyan már az orvosi nem a legnehezebb szakok közé tartozik mint pl a jogi se inkább a mennyiség ami sok...
A kémia meg nem olyan vészes alapvető számolásokkal legyél tisztában azt kb ennyi nem olyan vésze ph számítás volt itt egyetemen ami egy csöppet nehezebb volt azt kb ennyi volt a számolásos része ami nehezebb a többi meg egy csomó elmélet amit érteni kell egy csöpp logikával simán kenterbe lehet verni a tantárgyakat na meg persze az idő ami Kiba*****úl kevés és sok az anyag.
Én fizikával jöttem (PTE) mindenki azt mondta,hogy kibukok még a középiskolás tanáraim is.
Közbe meg kb emelt szintű érettségihez hasonló nehézségű feladatok vannak.
Engem a biofizikával szivattak az iszonyat nehéz nem lehet megcsinálni ugyan már mind a 3 jegyem 4es lett és nem is tanultam rá mert ott volt az anatómia.
Nem könnyű teljesíteni az egyetemet,de ha tanulsz akkor nem vészes ha nem szereted a kémiát eléggé necces a dolog de megcsinálható én se szeretem :D szerintem itt nálunk senki nem szereti a kémiát :D de van az orvosi-kémia igazi innyenc-ség :D azt sok sikert az érettségihez én is két emelttel jöttem :D
bocsi hogy ezt mondom, de az orvosi egyetemen nem lesz elég fél óra tanulás....
Az orvosi egyetemen az ajánlott a napi 10 óra tanulás!
-nem szabad elkényesedni, ott még a legjobb gimikből jött emberek is kiesnek, ráadásul 6 éven át folyamatosan kell tanulni és még azután is a szakosodás végett!
-Nem akarlak elbátortalanítani, mindenkinek kell egy cél, egy állom amit megakar valósítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!